1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen počeo sa proizvodnjom ID.3 u Drezdenu
Volkswagen počeo sa proizvodnjom ID.3 u Drezdenu
0

Volkswagen počeo sa proizvodnjom ID.3 u Drezdenu

322
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je druga fabrika u Nemačkoj u kojoj će se vršiti montaža električnog modela ID.3.

Upravo je pomenuti automobil zajedno sa nadolazećim krosoverom ID.4 glavna osovina prodaje baterijskih vozila Volkswagena kako u Evropi, tako i na drugim bitnim tržištima van Starog kontinenta.

U Drezdenu se do nedavno proizvodio i električni Golf koji je uprkos slabašnom startu, na kraju karijere pokazao zavidne prodajne rezultate. Ipak, svoje mesto ustupio je novom ID.3 od kojeg u Volkswagenu imaju velika, neki bi rekli i ogromna očekivanja.

Član Volkswagenovog Upravnog odbora, Tomas Ulbrih, kazao je na svečanoj ceremoniji u Drezdenu da je cilj nemačke marke da se reafirmiše kao globalni lider na polju elektrifikacije. “Ovo je četvrta fabrika koju smo transformisali za ID porodicu i MEB platformu”, rekao je Ulbrih.

ID.3 je prošle godine ubeležio vrlo dobru prodaju na evropskom tlu sa 56.500 isporučenih jedinica. Ove godine se očekuje daleko bolji rezultat jer je u 2020. bio na tržištu samo u poslednjem kvartalu. Električni hečbek je u decembru prethodne godine ostvario posebno dobar prodajni rezultata sa 27.997 dostavljenih primeraka, a od njega je bio bolji samo konvencionalni Golf.

Baterijski ID.3 nudi se u više različitih trimova sa raznim kombinacijama baterija i elektromotora. Tako značajno varira i cena, a nisu ni trimovi isti u svim zemljama. U Nemačkoj, VW ID.3 košta od 31.495 evra do 49.685 evra.

Fabrika u Drezdenu nema naročito dugu istoriju, ali su odavde stizali neki veoma interesantni automobili, kao što je VW Phaeton (2001-2016), kao i Bentley Flying Spur u dva navrata (2005-2006, 2013-2014).

AutoRepublika 

(322)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments