1. Home
  2. Vesti
  3. Šef PSA: Potpuni preokret za Opel već naredne godine
Šef PSA: Potpuni preokret za Opel već naredne godine
4

Šef PSA: Potpuni preokret za Opel već naredne godine

2.74K
4
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek PSA grupacije, Karlos Tavarez, rekao je da očekuje da nemačka marka ostvari značajan rast prodaje u 2021. godini i uzme veće učešće na tržištu. 

Tavarez očekuje da Opel ove godine ostvari značajan pad prodaje. To je rezultat kako on kaže, ne samo pandemije korona virusa, već i ostarele game ove marke kao i procesa osvežavanja i menjanja portfolija. Noviteti koji uskoro stižu na tržište, kako u konvencionalnom tako i u električnom izdanju, doneće pravi preokret tek naredne godine.

Šef francuske grupe kritikovao je i odnos Opela sa General Motorsom, koji je nazvao teretom. „Opel se mora osloboditi sprega sa General Motorsom i preći u potpunosti na PSA tehnologiju. Tek tada će se pokazati pun potencijal ovog brenda“, kazao je spretni Karlos Tavarez.

Tokom juna Opel u Evropi, i Vauxhall u Velikoj Britaniji, prodali su ukupno 42.582 automobila, što je odgovaralo tržišnom udelu od 3,84%. Poprilično loš rezultat za nemačkog proizvođača, što je naglasio i sam Tavarez uz primedbu da veruje da najgore za Opel tek predstoji u ovoj godini. U prvom polugođu ostvaren je pad prodaje od gotovo 50%, a ukupno je isporučeno 266.118 automobila.

Tavarez je naglasio dobre prodajne rezultate nove generacije Corse, koja je u suštini prepakovani Peugeot 208. Opel je od preuzimanja od strane PSA stavio tačku na karijeru nekoliko modela, kao što su: Zafira, Meriva, Cascada, Karl i Adam.

U nemačkom brendu posebno velika očekivanja imaju od nove Mokke koja će uskoro stići na tržište. Ovaj mali SUV trebalo bi da bude prava prekretnica za Opel, a kako će imati u ponudi i potpuno električnu varijantu, nema sumnje da će proizvođač iz Riselshajma uspeti da privuče i kupce koji žele vozilo sa nulta emisijom štetnih gasova.

Uprkos svim poteškoćama i padu prodaje, Opel je ipak uspeo da u prvoj polovini godine ostvari profit od 110 miliona evra. To govori da Tavarez i njegovo rukovodstvo veoma dobro znaju šta rade sa ovom markom, te da renesansa Opela je već „iza ćoška“.

AutoRepublika 

(2738)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Dobro je prihvacena nova Corsa koliko vidim na putu kroz EU!

Zoca

Tavarez je uvek u plusu,smanjuje sve moguce troskove .Verovatno je malo hteo da pristedi i na dizajneru…

Don

Vidoviti Milan na celu psa!

magnam

tek sad su najebali