1. Home
  2. Vesti
  3. Kinezi počeli s prodajom izdužene limuzine Hongqi H9+ upola cene Maybacha
Kinezi počeli s prodajom izdužene limuzine Hongqi H9+ upola cene Maybacha
8

Kinezi počeli s prodajom izdužene limuzine Hongqi H9+ upola cene Maybacha

6.50K
8
Podelite sa prijateljima:

Kineski koncern Hongqi je pokrenuo prodajnu ofanzivu s novom luksuznom limuzinom produženog međuosovinskog rastojanja nazvanom H9+. Konstruktor navodi da očekuje da će potencijalne kupce impresionirati podugačka lista opcionala podesnih za personalizaciju sedana koji je u ovom izdanju za 200 milimetara duži nego u standardnom.

Ovde je reč o četvorosedu ukupne dužine od 5.337 millimetara s multikonturnim sedištima, minibarom, fantastičnim materijalima koji su upotrebljeni pri stilizaciji kabine u duhu nacionalnog identiteta Kineza. Početna cena ovog noviteta je postavljena na nivo koji je malo jači od polovine cene rivala iz Maybacha na lokalnom tržištu. Tako kineska limuzina staje 860 hiljada kineskih juana spram 1,54 juana za ekvivalentni Maybach. Prevedeno u „naš novac“ to je 121.650 evra u odnosu na 217.850 evra.

Poslovni sedan Hongqi H9 je ušao u ponudu kineske kompanije tokom leta 2020. godine, a sada je očito kucnuo momenat da se asortiman proširi. Nova limuzina pruža dvobojne naplatke prečnika 20 inča, logotipe iznete u zlatnoj nijansi na B stubovima, kao i omasovljenu upotrebu trimova koji su od hroma.

U putničkoj kabini se zapažaju perverzije tipa matriks rasvete na plafonu, i to još u grafici izvedenoj u duhu tradicionalnih kineskih simbola, a tu su i umeci na unutrašnjim oblogama vratiju i na podovima. Smeštajni kapaciteti u drugom redu su ponuđeni u različitim konfiguarcijama, a ovde je dostupno i više mesta za noge.

Kupci će moći da koriste i ekrane osetljive na dodir koji su montirani u naslonima prednjih sedišta, a moći će i da podešavaju mikrolokacijske temperaturne okolnosti putem upotrebe zasebnog displeja osetljivog na dodir. Ugrađen je i mini-bar sa šampanjcem i čašama za isti, dok vidimo i rasklopiva odmorišta za noge. Mogućnosti personalizacije su praktično neograničene i sežu duboko u kulturološko nasleđe Središnjeg carstva.

Tehničke specifikacije, to jest priča o pogonskom sklopu je ista kao kod one vezane za „civilnu“ modifikaciju. Naime, ne možemo da se otmemo utisku o podmotorizovanosti reprezentativne limuzine jer umesto očekivanih i razumnih spram veličine vozila 300 do 400 konjskih snaga, vozaču su dostupna svega 272 grla, uz 400 njutn metara najvišeg obrtnog momenta. Ovo je otprilike ono što BMW nudi u prosečnoj verziji Serije 3 s dvolitarskim benzinskim motorom, dok je Hongqi ugradio V6 trolitarsku jedinicu koja sarađuje sa sedmostepenim robotizovanim menjačem. Bazični pogon je na zadnjim točkovima.

Ovde ilustrovana limuzina Hongqi H9+ je osetno skuplja od „običnog“ trolitarskog sedana koji s cenom kreće od nekih 459.800 juana (ekvivalent sumi od oko 63 hiljade evra), ali je svakako atraktivno pozicioniran spram nemačke konkurencije gde smo rekli koliko se traži (doduše za moćniji) Mercedes-Maybach S 480, a ovde još da dodamo da Audi A8 Horch s cenom kreće od 1,3 miliona juana, što je otprilike 183.900 evra. Sva ova prevođenja smo sproveli zahvaljujući konvertoru Googlea.

AutoRepublika

(6504)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Oprez, mali zuti ljudi! Niska cena je strateska greska! Bogatasi zele da se voze u automobilu koji nije svakome dostupan! Plus-minus 100.000 evra njima ne znaci nista! Ono sto njima zaista vredi, to je da se distanciraju od skorojevica! Stil i luksuz iznad svega, cena je sekundarni faktor.

BB

Ja taman počeo da skupljam novce a ti bi da poskupe… 😠 🤣

Matija

Pa ako budes uporan, skupices za jednu kosacicu. 🙂 Mala zadovoljstva su najsladja!

BB

👍 tako je

Laki

👍

Radovan

Ima tu istine ali verujem da ima jako bogatih kineza koji ce da ga kupe 😉

Sasa

Bukvalno milioneru nije bitno sto je jeftiniji. Ni najmanje. To je ko meni razlika dal cu kupiti auto od 5000 ili 4900e.

Matija

Na celom svetskom trzistu cirkulise previse novca, bogatasi bukvalno ne znaju sta da rade sa njim! Zbog toga oldtajmeri, umetnicki predmeti, nekretnine i tsl. dostizu na licitacijama neverovatne sume. Zakljucak: cena nije bitna vec je bitno stvoriti nesto sto jos niko nije.