1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza
Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza
0

Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje verziju s najviše luksuza

1.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Nedavno je sedan Mercedes-Maybach S Klase dobio posebnu verziju koja je krštena po američkom modnom stilisti po imenu Virdžil Abloh. On se nažalost upokojio nakon što je kancer metastazirao, ali je pre toga učestvovao u razvoju konceptnog terenca nazvanog Project Maybach.

Sersijski primerak s oznakom Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh s neobičnim terencem deli samo koloritnu šemu karoserije i enterijera, izvedene u crnoj i braon boji. Ukupno 150 takvih sedana će biti montirano s ciljem ponude kupcima.

Mercedes-Benz je u međuvremenu pripremio još jednu verziju Maybacha. Do sada je prototip bio oslovljavan s  Mercedes-Maybach Haute Voiture, što je referenca ka „visokoj modi“ iz tog sveta. Ime Haute Voiture može doslovno biti prevedeno i kao „automobil koji je proizvod visoke mode“.

Ovo se tvrdi iako se specijalna verzija imenovana po pomenutom (pokojnom) Virdžilu Ablohu razlikuje od standardne varijante samo po primenjoj koloritnoj šemu. Ipak, kod ove modifkacije su se dizajneri osmelili da se malo dublje zaigraju i upuste u rizičnije stilske eksperimente.

Ovaj Maybach se reklamira kao najluksuzniji ikada napravljen. Za izradu unutrašnjosti vozila su korišćeni najskupoceniji materijali koji se uopšte mogu koristiti u izradi automobila. Uglavnom je to bela koža tipa Nappa, ali su unutrašnji paneli vrata, kao i ostale površine kabine obloženi bogatom, skupom tkaninom, dok je pod presvučen veštačkim krznom, što je pomalo paradoksalno za „terenca“. Pride, ovo krzno podseća i na jamboliju, kao materijal kog se sećaju svi oni „s babama i dedama na selu“, iz doba kada je sećanje na druga Tita još bilo veoma živo.

Da se vratimo mi na automobil, odnosno da kažemo da su aplicirani materijali isti oni koji se koriste za odeću s oznakom „haute couture“. Pravo zlato se široko koristilo za dekoraciju. U kompletu su pozlaćene čaše za vino, kao i set torbi od istih materijala koji su implementirani i u obradi putničke kabine.

Od spoljašnjih karakteristika takve limuzine možemo zasebno istaći samo posebna dvobojnu šemu karoserije. Dok Mercedes-Maybach Haute Voiture ima status konceptnog automobila, kompanija je već najavila izdavanje takve posebne verzije u ograničenoj seriji. Pojaviće se početkom 2023. godine.

AutoRepublika

(1013)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments