1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo podržava Fordov apel za ukidanje SUS motora u Evropi
Volvo podržava Fordov apel za ukidanje SUS motora u Evropi
3

Volvo podržava Fordov apel za ukidanje SUS motora u Evropi

243
3
Podelite sa prijateljima:

I švedska marka traži od EU da se odrekne termičkih agregata 2035. godine i dozvoli promet samo električnih vozila. 

Živimo u turbulentna vremena, te su i automobilski brendovi dozvolili sebi luksuz da se bave ovakvim stvarima. Juče smo preneli vest da je Ford tražio od EU da 2035. godine u potpunosti zaustavi prodaju novih SUS automobila, i da na tržištu opstanu samo EV modeli.

Sada stiže vest i da je Volvo podržao Ford u ovoj akciji. „Elektrifikacija je konopac za spašavanje automobilske industrije ovo je nepovratan proces i jedini način za dalji napredak“, navode čelnici skandinavskog proizvođača.

Volvo trenutno u svom portfoliju ima samo dva potpuno električna vozila – XC40 i C40. No, to neće ostati još dugo tako, jer kao što se da videti iz priložene izjave, Šveđani imaju ogromne ambicije na EV polju. Već ove godine žele da električni automobili čine 10% od ukupnog broja prodatih četvorotočkaša sa znakom Volvoa.

Ova marka planira da do 2030. godine postane EV brend, što znači da će se u međuvremenu u potpunosti odreći motora sa unutrašnjim sagorevanjem. U ovoj metamorfozi, kao jedan od ključnih automobila nameće se budući SUV iz B segmenta, iz serije „20“, koji bi Volvo trebalo da predstavi u narednih nekoliko godina.

AutoRepublika 

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Bolidi. Bojkotovati njihove proizvode.

Iznogud Časni

hajmo sad pisati i po volvu, kad smo mogli juce po fordu, sasvim opravdano. Idi tamo u svoju indiju pa uvodi dilde, kuricis se u tudjoj kuci, kurci se u inidiji, pederi mrs u svedsku i nemojte otamo dolaziti nit izlazite….sta jos ono?:)

Renault Terminator

Наравно да су подржали када послије 200 година неутралности улазе у загрљај Американаца (Форд).А од Руса ће за узврат добити порције Искандера,Смерчова,Градова,Торнада и Калибара који ће бити уперени на Шведске градове,фабрике..