1. Home
  2. Prezentacije
  3. Audi RS 4 i RS 5 donose još više sportskog duha u paketu Competition
Audi RS 4 i RS 5 donose još više sportskog duha u paketu Competition
1

Audi RS 4 i RS 5 donose još više sportskog duha u paketu Competition

1.19K
1
Podelite sa prijateljima:

Karavan Audi RS 4 Avant i kupe Audi RS 5, kao i liftbek Audi RS 5 Sportback su sada našli svoje mesto u katalogu bavarske marke i s novim opcionim paketima koji ova moćna vozila čine više dinamičnim i više sportskim. Povrh toga, standardni biturbo motor V6 2.9 TFSI, koji nudi 450 konjskih snaga i 600 njutn metara obrtnog momenta ostaje netaknut!

Inženjeri su se potrudili da unaprede voznu dinamiku na drugi način.

Novi paket Competition uključuje prilagodljive amortizere, aktivan zadnji diferencijal i ugljenično-keramičke kočnice, iako su ove stavke mogle biti poručene i ranije. Ali, kontrolni program koji upravlja radom je sada revidiran, pa osmostepeni automatik menja „brzine“ brže i odlučnije, dok je dodatno, kod ultra lagane verzije RS, uključen i sistem za odvod izduvnih gasova koji je više sportski.

Kako bi se ojačao efekat, uklonjen je zid zvučne izolacije motornog prostora, što je donelo osam kilograma manju masu vozila, ali i direktniju vezu između vozača i „mašine“. Paket Competition dodatno uključuje sportske pneumatike Pirelli P Zero Corsa.

Kao rezultat ovih izmena došlo je do pomaka i u kategoriji ubrzanja od nule do „stotke“ pa tako ovako opremljen Audi taj zadatak obavi za jednu do dve desetinke brže! Koji istančani um to registruje, ima sladoled od nas :).

Kako bilo, karavan Audi RS 4 Competition ovaj zadatak obavi za izvanrednih 3,9 sekundi, dok kupe Audi RS 5, kao i liftbek, ovu misiju kompletiraju za još boljih 3,8 sekundi. Maksimalčna brzina je sada ograničena na viših 290 km/h, iako je ranije to uz doplatu bilo moguće pomeriti samo do granice od 280 km/h.

Sistem sportskog oslanjanja RS

Drugi paket je nazvan Competition Plus, a on pored svega ranije pobrojanog uključuje i novo spiralno vešanje sa čvršćim oprugama i stabilizatorima. Amortizeri imaju podešavanje mehaničke krutosti i odskoka, dok je standardni razmak od tla snižen za 10 milimetara u odnosu na bazni primerak modela RS, ali dodatno podešavanje vam omogućava da spustite karoseriju automobila za još dodatni centimetar.

Konstruktor tvrdi bez da trepne da automobili s tako koncipiranim sistemom ogibljenja poseduju potpuno drugačiji karakter, odnosno nude bolji osećaj vožnje.

Na našem kontinentu će se za paket Competiton doplaćivati ne mala suma od 7.875 evra, dok je Competition Plus još i skuplji: 11.875 evra. To znači da je karavan Audi RS 4 Avant sa stvrdnutim vešanjem dostupan za suludih 98 hiljada evra.

Novi paketi su već dostupni za poručivanje.

AutoRepublika

(1190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznenadan

Sportski karavan, buahahahahaha…