1. Home
  2. Prezentacije
  3. Toyota i Subaru predstavili “sportske” verzije električnog krosovera
Toyota i Subaru predstavili “sportske” verzije električnog krosovera

Toyota i Subaru predstavili “sportske” verzije električnog krosovera

161
0
Podelite sa prijateljima:

Toyota i Subaru su tokom prethodne godine prikazali svoja prva zajednička električna vozila, a u pitanju su bili blizanački krosoveri Toyota bZ4X i Subaru Solterra. Sada su na Salonu automobila u Tokiju debitovale njihove sportske izvedenice. I dok one još uvek imaju status konceptnih vozila, zanimljivo je da su kompanije iz Japana zauzele posve drugačiji pristup u kreaciji sportskih paketa.

Ipak, ono što je zajedničko Toyoti i Subaruu u ovoj situaciji, jesto to što su električni motori ostali kao standard, i što kao takvi isporučuju ukupno 218 konjskih snaga.

Koncept Subaru Solterra STI namerno poseduje linijski dekor u svetloj boji, što se vidi na branicima i pragovima, a tu je i poveći spojler na petim vratima. Ali, zato su točkovi ostali standardni, mada u toj crnoj nijansi deluju malignije, posebno uz detalj u crvenoj farbi.

Blizanačka konceptna Toyota bZ4X GR Sport nije tako živopisna, barem ne što se tiče nastupa spoljašnosti. Tu su mali umeci na branicima u crnoj boji, što se tiče izmena na karoseriji, ali zato Toyota poseduje veće točkove, kao i sportska sedišta montirana u putničkoj kabini.

Naposletku, oba tipa krosovera postaju serijske varijante. Ne samo to, već će slične stilske pakete dobiti i novi sedan Subaru WRX S4 kao i povezani karavan poznat pod imenom Subaru Levorg.

Salon automobila u Tokiju je iskorišćen da bi, doduše i dalje u konceptnom formatu, bila prikazana i ova vozila koja poseduju široku paletu dodataka iz linije STI. Tu je posebno zadnje krilo (za sedan), a vidimo i nove spojlere, linijski i ostali agresivni dekor.

Uzgred budi rečeno, na samom kraju ovog izveštaja iz Azije, da kažemo da je nabrijana verzija karavana s oznakom Subaru Levorg STI Sport R uvedena u izložbeno-prodajne salone Japana, i da koristi isti onaj turbobenzinac radne zapremine od 2,4 litra sa 275 konjskih snaga, koji koristi i novi sedan WRX.

Takvi automobili koštaju počev od 38,5 hiljada američkih dolara, spram 27 hiljada dolara koliko se traži za uvodni Levorg GT s motorom zapremine 1,8 litara i 177 konjskih snaga. Da dodamo da će ovi modeli biti predmet izvoza ipod imenom Subaru WRX Sportwagon, ali se za sada izvozni planovi tiču samo Australije i Novog Zelanda.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments