1. Home
  2. Vesti
  3. Retro automobil Wey Dream postaje serijski model
Retro automobil Wey Dream postaje serijski model
2

Retro automobil Wey Dream postaje serijski model

1.30K
2
Podelite sa prijateljima:

Ponovo zahvaljujući objavi na sajtu koji ilustruje javnu bazu podataka kineskog Ministarstva za privredu i informatiku, u prilici smo da prenesemo najavu još jednog noviteta. Great Wall je zvanično homologovao retro automobil Wey Dream (ili Wey Yuanmeng), što praktično znači da će ovaj četvorotočkaš ući u ciklus masovne proizvodnje!

Podsetićemo da konstruktor prošlog leta, onda kada je predstavio neobičan prototip, baš i nije iskazao volju da polemiše na temu perspektive prezentovanog modela, odnosno u vezi mogućeg pokretanja serijske proizvodnje vozila.

Sada je dakle otklonjena svaka dilema i Wey Dream će zasigurno upoznati fabričke hale, s tim da će pred kupce izaći s minimalnim setom promena u odnosu na prošle godine viđeni koncept. Masovno proizvedena verzija će se razlikovati od izložbenog automobila po različito stilizovanim naplacima i kućištima retrovizora montiranih sa spoljne strane.

Takođe je uvećana debljina poprečnih šipki koje čine rešetku hladnjaka, dok je blago korigovan i onaj deo finog dekora. Ipak, u svakom slučaju je očuvan retro izgled vozila.

U stvari, model Wey Dream predstavlja varijaciju na temu čuvenog vozila nazvanog Ora Punk Cat, a koje je nedavno takođe dobilo zeleno svetlo za serijsku proizvodnju. Dva modela dele identičnu karoseriju s petoro vrata i međuosovinskim razmakom od 2.915 milimetara, ali Wey nudi zapanjujuće različit dizajn njuške i zadnjice vozila. Tu, umesto replike stare Bube vidimo elemente koji bude sećanja na skupocene modele koji su se proizvodili tokom četrdesetih godina prošlog veka.

Nema sumnje da ovde imamo posla s povelikim automobilom. Kineski ponos je po gabaritima uporediv s poznatim modelima po imenu Range Rover Velar ili Jaguar F-Pace, pa je tako po dužini na koti od4.830 milimetara, po širini na 1.995 mm, dok je visok 1.725 mm.

Ako znamo da je Ora Punk Cat elektromobil, onda da kažemo da će Wey Dream biti dopunjivi hibrid. Oslanjaće se na poznati pogonski sklop ovog kineskog proizvođača, onaj koji nosi komercijalni indeks LEMON DHT, i koji je svetu poznat iz drugi modela korporacije. Ta vozila dolaze pod logotipima marki Wey i Haval, a mogu funkcionisati i u paralelnom, ali i u serijskom režimu.

Pod haubom se nalazi turbobenzinski motor radne zapremine 156 konjskih snaga, dok točkove pokreću električni motori. Najavljena je ponuda verzija, kako s prednjim, tako i s integralnim pogonom. Po običaju moramo reći da više pojedinosti o najavljenom vozilu očekujemo u nekom trenutku koji je bliži zvaničnom debiju od ovog. Očekuje se da se zvanična premijera odigra pred kraj prvog polugođa 2022. godine.

AutoRepublika

(1301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

HA! HA! HA! Ovo je prava oldtajmer-salata! Napred je nos od poznatog americkog Korda, u sredini je minibus u formi VW Bube a pozadi je poklopac prtljaznika u stilu stare Opel Olimpije! Sacuvaj Boze!