1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: BMW Serije 3 nakon zatezanja bora!
Prve fotografije: BMW Serije 3 nakon zatezanja bora!
18

Prve fotografije: BMW Serije 3 nakon zatezanja bora!

4.58K
18
Podelite sa prijateljima:

Bog da poživi Kineze i njihove propise o sertifikaciji dolazećih modela! Radujemo se ovakvom sistemu jer nam daje ranu priliku da steknemo uvid u izgled vozila koja se tek očekuju i čija premijera po pravilu još uvek nije organizovana. Doduše, u ovom slučaju smo u pomalo specifičnoj situaciji jer smo vesnika stila dolazeće palete restilizovane Serije 3 iz BMW-a videli pre nekih šest do sedam nedelja, kada je predstavljen baterijski BMW i3. Ipak, taj konkretan model pruža neke jedinstvene osobenosti u pogledu stila, pa nam je svakako drago da vidimo i konvencionalnu „trojku“ zategnutih bora. 

Dakle, pred nama su fotografije restilizovanog BMW-a Serije 3, onog koji za pogon koristi motor s unutrašnjim sagorevanjem. Sertifikaciono telo Kine ih je objavilo i stoga se mora uzeti u obzir i specifičnost lokalnog tržišta, kao i to da se na ilustracijama nalazi verzija opremljena paketom M. Opet, i ovde valja znati da je taj paket postao toliko običan da se u mnogim državama Serija 3 i nudi tako obučena, kao deo osnovne ponude. Teško ćete dakle danas naći novu Seriju 3 s „običnim“ branicima i bez perja koja otkriva „nadrndanu“ narav vlasnika (ne automobila).

Kako bilo, nova „trojka“ je dobila nove odbojnike s uspravno postavljenim očnjacima pri kraju branika. Oni su zamenili velike i crne umetke na prednjim odbojnicima, dok su na zadnjem kraju na mestu ranije bili vodoravni dodaci, sada opet i ovde postavljeni po vertikali. Uostalom, bacite oku na slike…

Promenili su se i bubrezi, pa su postali malo širi, poprimajući fasetirano obličje. Sve ovo što vidimo je još uvek sasvim u okvirima dobrog ukusa i maska hladnjaka deluje radikalno prihvatljivije od onog što videsmo na Seriji 4. Nove su i prednje svetlosne grupe, pa je donja ivica postala tečna, bez onog „zalomljenog“ detalja na verziji pre zatezanja bora. Pride su dnevna svetla ovde izokrenuta.

Opet, svo ovo što vidimo spolja su sitniji detalji, reklo bi se. Udarne promene se očekuju unutar putničke kabine, a te fotografije još uvek nemamo. Prema onome što se da zaključiti na osnovu preliminarnih informacija, nakon što videsmo šta novi BMW i3 ima da kaže, možemo da navedemo da će celokupna gama nove Serije 3 dobiti taze čeoni panel s dva spojena ekrana i bez „nadstrešnice“.

Bez ikakve sumnje možemo navesti da će biti i nekih tehničkih unapređenja, ali konkretno kakvih i u kom obimu, to ćemo moći da pišemo onda kada proizvođač izađe u javnost sa specifikacijama. To će se dogoditi tokom narednih meseci kada ćemo svedočiti i zvaničnoj premijeri.

AutoRepublika

(4579)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Laki

Prava lutka od vozila!

Laki

Upravo tako.

Matija

Bas nista novog na ovom dizajnu. Napred deluje nedovrseno a sa strane zastarelo. Krajnje je vreme da se BMW osobodi Domagoja Dukeca.

Zsphere

Za premium brendove je uspjeh ako redizajn bude što manje vidljiv. To znači da je prvi dizajn dovoljno uspjesan sto bi i trebalo da je tako jer to su ipak veoma skupi automobili i nije liiep osjecaj dati veliki novac za automobil i da za tri godine izadje skoro potpuno novi model. Bmw je na primjer imao veliki redizajn kod e65 i čuvene Bengelove „volovske zaprege“ kako su ga pogrdno nazivali u to vrijeme, po meni opravdano zbog katastrofalno promasenog dizajna prednje svjetlosne grupe.

TheStig

Da mu neko skine znacku djelovalo bi mi kao nesto kinesko. Totalno bezlican dizajn. Bmw je bas propao u tom smislu.

himera

Nije on propao nego sve sto se moglo izmisliti i dizajnirati je vec vidjeno, sad samo ide copy-paste od raznih brendova i modela sto vec rade zadnjih 15 godina ne samo BMW vec uopsteno cela industrija. nema vise nista unikatno jer je sve vec izmisljeno zato pokusavaju sa ovim grilovima da izazovu nekakav „wow“ efekat al’ to ne pije vodu.
Daj mi budzet u vrednosti ovog „BMW-a“ i idem lepo ko covek po neki M iz 2000-ih.

Renault Terminator

Ja sam dosta kritikovao BMW zbog zastarelog dizajna,uvijek isto…međutim kako vrijeme odmiče i šta nam se sve servira pod nazivom „automobil“ od drugih proizvođača (posebno Renault) ovo što radi BMW ispade još najbolje,bar meni.
Ova bijela 3-ka na slici je prelijepa,bar spolja.I smao neka zadrže taj stil i neka nastave da prave klasiče,obične,normalne automobile.

Laki

Ovo će uvijek biti pravi BMW kakvog svi vole!

Balkanboj

Kako su ukinuli maglenke kod ovih modela sa adaptivnim farovima nešto mi napred nedostaje. Maglenke. Maglenke nedostaju da popune donji deo branika. Sve izgleda nekako šuplje i prazno. Neka ih vrate, čisto radi ukrasa. Ionako ih u životu nisam koristio, ali nek se vrate. Pozadi mi je drago da i dalje postoje pravi otvori za izduvne cevi, ali su oni ukrasi nekako loše odrađeni. Pre mi je to bilo mnoooogo bolje, dve cevke na levoj strani sa hrom ukrasima. Tačka. Moram da vidim kako izgleda „potpis“ farova jer su zajebali stvar i umesto čuvenih „ring-ova“ stavili dve bedne linije ispod… Pročitaj više »

Laki

Vidjeh prije par dana standardni G30 sa profi instaliranim „Alpina displejom“ zastaje dah od prizora!

Balkanboj

Jeste, izgleda sjajno.

comment image

Renault Terminator

Meni se ne sviđa samo to plavo osvetljenje..izgleda kao neki Fau-Wau Passatulija B5+…

TheStig

Moze za pare sta hoces. Naruciti od Alpine Z mode specijalno za rusko trziste 🤣

Renault Terminator

E taj Z mod mora da je vrh…

Laki

Ovaj je bio komplet plava pozadina a crveni cajgeri!

DUDE

Moze, karavan sa PHEV pogonom.
Cekam restyle za AlfaRomeo Giulia, da vidim sta ce Talijani pokazato, pa da pazarim: 3-ku ili Bambinu.

Daniel

Maska hladnjaka deluje lepo, napisaste. A to sto na braniku ima masku od audija, to niko i ne vidi… Bolje je ono na seriji 4.