1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen Rolls-Royce Phantom
Osvežen Rolls-Royce Phantom
1

Osvežen Rolls-Royce Phantom

474
1
Podelite sa prijateljima:

Ako se prisetimo da je šesta generacija modela Rolls-Royce Phantom ostala aktuelna tokom 22 godine proizvodnje, onda glatko možemo reći da je Phantom osme generacije, inače lansiran 2017. godine, još uvek sasvim frišak model. Ali, svejedno je podvrgnut laganom zatezanju bora.

„Britanci“ (zapravo prerušeni Germanci) su se potrudili s velikom dozom pažnje da se nigde ne pomene reč „restilizacija“ ili pak „fejslift“, radije birajući da se ovaj model prozove adutom druge serije.

Levo vidimo model pre, a desno posle restilizacije

Međutim, u zbilji se Phantom Series II razlikuje od originalne „mašine“ samo po malim detaljima. Na primer, promenjena su dnevna svetla, pa umesto umesto, da tako kažemo, uokvirenog svetlosnog potpisa u farovima, sada nudi široke LED trake koje se protežu celom dužinom fara, u gornjoj sekciji. Isto važi i za masku hladnjaka. Dodatno, za pomenutu rešetku hladnjaka je moguće dobiti i pozadinsko svetlo, što je novina oju nam je donela Serija 2 Phantoma.

Predstavljamo i naplatke novog stila, dok je neverovatan podatak da su u osnovnoj konfiguraciji novog Phantoma, felne čelične, a ne od lake legure. Ali jasno je da se ovde ne radi o težnji ka uštedi, niti je podvala kupcu u pitanju, već su i one izvedene na poseban način. Na zahtev, dostupni su i točkovi bez reljefa, to jest ravne površine naplataka, što je u duhu stila marke iz dvadesetih godina prošlog veka.

Napsletku, primenjen je pomodni paket gde su svi detalji izvedeni u crnoj boji (umesto imitacije hroma), pa kupci mogu naručiti tu opciju kao zasebnu stavku s liste dodatne opreme. Naziva se „crni detalji“ (Black Décor).

Ako vam se obim modifikacija karoserije čini skromnim, onda da naglasimo da je promena u putničkoj kabini još i manje. Obruč upravljača noviteta je postao nešto puniji, dok je multimedijalni sistem Rolls-Royce Connected debitovao na Phantomu druge serije s širokim izborom onlajn sadržaja, telematike i sposobnošću da se poveže s mobilnim telefonom bežičnim putem. Očigledno je da ćemo ovaj tehnološki kompleks uskoro viđati i na ostalim modelima marke.

Naposletku, Ostrvljani su počeli s aktivnom promocijom kožnog trima. Za potrebe demonstracije ovog proizvoda je osmišljen ekskluzivni sedan Rolls-Royce Phantom Platino, a on je u celosti izveden uz upotrebu svetlih nijansi. Završna obrada zadnjeg dela njegove kabine je izrađena od dve sorte skupocene i visoko kvalitetne tkanine, dok je keramika upotrebljena na mestima gde su se mogli naći detalji od drvne mase.

Teško je ne setiti se ovde sovjetskog ZIL-a gde su zadnja sedišta bila presvučena skupocenim velurom dok su prednja bila obložena jeftinim vinilom. Napred se vozio proleter, dok je pozadi bio „isto proleter“, samo malo jednakiji od ovog napred.

Tehničkih promena ovde nije bilo. Phantom Series II pogoni isti V12 biturbo motor zapremine 6,75 litara s 571 konjskom snagom i osmostepenim automatskim menjačem. Pogonski točkovi su zadnji, i kompanija ne planira da perjanici dodeli sistem prenosa snage na sve točkove, koji se inače nudi na bratskim modelima s oznakom Ghost i Cullinan.

Novitet je već moguće poručiti, pa ako ima zainteresovanih, predlažemo da dodatno popravite finansijsku poziciju grupacije BMW. Svejedno, beleže rekorde u ovo mutno doba!

AutoRepublika

(474)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sto se novog Rolsa tice, komentari su suvisni, sve je tu sto treba i mnogo vise od toga. Ali ovo je interesantno: 2007 godine radio sam u firmi EDAG i od gazde sam dobio zadatak da napravim koncept za pokretnu klapnu na krovu koja je trebalo da omoguci laksi ulaz/izlaz iz auta. Bio je to „Easy Entry Concept“. Ideja je realizovana pocetkom 2008 godine. Iseci gazdin Rols uopste nije bio lak zadatak!

comment image