1. Home
  2. Prezentacije
  3. Sedan Subaru Legacy modernizovan nakon Outbacka
Sedan Subaru Legacy modernizovan nakon Outbacka
0

Sedan Subaru Legacy modernizovan nakon Outbacka

327
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru je na vrlo jasan način postavio nove prioritete. Krosover Outback je bio prvi koji je prošao kroz restilizaciju pre oko meseca dana, a tek sada je isto učinjeno s limuzinom zvanom Legacy. Ranije je model s četvoro vrata smatran bazičnim modelom u ovom dvojcu, pa je shodno tome prvi i rođen, ali statistike prodaje na američkom, inače za ovu marku ključnom tržištu, nisu dvosmislene.

Prošle godine je Outback isporučen na adrese 155 hiljada kupaca, dok se za trozapreminski model Legacy opredelilo njih samo 23 hiljade.

Sedan je osvežen na isti način na koji je to učinjeno i s krosoverom, ali je obim i broj promena čak i više skroman. Stil njuške je preoblikovan, pa vidimo drugačije prednje svetlosne grupe i odbojnik, dok je maska hladnjaka dobila na gabaritima. Zato su svetla za vožnju po maglovitim predelima ostala ista, dok je nasuprot modernizovanog sedana, krosover Outback dobio pravo na nove jedinice.

Zadnjicu ažuriranog Legacija kraji izmenjeni oblik crnog umetka na braniku. Praktično je to jedino što je revidirano na zadnjem kraju japanskog modela.

Ako vam ove promene deluju nedovoljno duboke, šta reći tek za kabinu. Na prvi pogled se nije izmenila nimalo. Međutim, stariji multimedijalni sistem s vertikalnim tabletom dijagonale 11,6 inča je dobio novi meni i grafiku, pa sada podržava bežičnu vezu preko interfejsa koje poznajemo kao Apple CarPlay i Android Auto.

Opcioni obruč volana nudi funkciju dogrevanja i ona je sada aktivna celim obimom upravljača. Ali, unutrašnji retrovizor s projekcionim ekranom nije nešto na šta je, posle krosovera, dobio pravo i sedan.

Važnu novinu predstavlja i osavremenjeni sistem EyeSight: ugao koji pokriva stereo kamerama smeštenim pod vetrobranskim staklom je uvećan, dok je unapređenja doživeo i softver. Najprestižnija modifikacija asortimana Legacija, model Touring XT sada nudi novu generaciju sistema EyeSight, a tu se dodaje i treći objektiv, kao pojačanje ranije implementiranom duetu.

Kompanija deklariše da ova monohromatska kamera raspozanje bicikliste i pešake brže nego ranije. Pride, dodat je i pojačivačč električne kočnice koji omogućava elektronici da pokrene proces usporavanja hitrije i snažnije. Naposletku, imamo da se pohvalimo i ugradnjom sistema zvanog Automatic Emergency Steering. Smisao njegovog postojanje je u bržem izbegavanju prepreka pri brzinama nižim od 80 km/h.

Paleta dostupnih pogonskih sklopova je ostala identična. Dakle, onda da podsetimo samo da Subaru Legacy pruža opciju kupovine vozila s motorom zapremine 2,5 litara. Ova jedinica je atmosferska, benzinska i isporučuje 185 konjskih snaga. Poželjniji je svakako turbo Subaru, i on ovde nudi 2,4 litra zapremine (600 kubika po cilindru). Dovoljno za 264 konjske snage. Oba motora sarađuju s varijatorom i nude pogon na sve točkove.

Mimo redovne ponude se izdvaja verzija Legacy Sport. Nudi nanovo fino podešeno vešanje, spojler na poklopcu prtljažnika i dekorativne elemente u crnoj boji. Ali, ako je pre ovog (restilizovanog) sedana, a zbog nesporazuma, i ova verzija imala bazični motor, sada je greška otklonjena pa novitet dobija pravo na turbo agregat, a pride se raspoznaje i po crvenom umetku na rešetki hladnjaka.

Ažurirani sedan kreće u prodaju s jeseni, ali samo na tržištu Severne Amerike. Aktuelna iteracija modela Legacy se montira u fabrici japanske firme izgrađene u američkoj saveznoj državi Indijani, a modela drugde nema, pa to važi čak i za glavnu fabriku u Japanu.

Nažalost, sve u skladu s činjenicom da će Legacy uskoro potpuno iščeznuti iz prodajnih kataloga kompanije.

AutoRepublika

(327)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments