1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Harley Davidson sada ima još jedan električni motocikl
Harley Davidson sada ima još jedan električni motocikl

Harley Davidson sada ima još jedan električni motocikl

207
1
Podelite sa prijateljima:

Ulazak Harley Davidsona u svet električnih motocikala što je učinjeno lansiranjem modela LiveWire nije prošao baš najbolje. Iako je dobio veoma zadovoljavajuće ocene medija i privukao dosta pažnje svih onih koji nikada ranije nisu posedovali dvotočkaše sklopljene od strane ovog američkog brenda, LiveWire je ipak imao relativno visoku cenu od 30 hiljada dolara i jako malo ko od mlađarije je bio u stanju da ga priušti.

O tome smo pisali nekoliko puta na našem sajtu, ali Harley Davidson nije dao da se obeshrabri i LiveWire je kasnije odvojen kao zaseban brend unutar kompanije iz Milvokija, što je učinjeno s ciljem da pruža samo motocikle na struju.


Originalni LiveWire One je samo otvorio put, a ispred nas je sada novitet za one sa nešto manjim budžetom. Zove se Del Mar i prve fotografije i zvanične informacije su procurile u automobilske medije. Još uvek ne znamo mnogo toga sa izuzetkom nekoliko tehničkih detalja i par fotografija lošeg kvaliteta.

Kako pišu kolege sa sajta Autoblog, Del Mar će razvijati oko 80 konjskih snaga i biti težak svega 196 kilograma. Brojka koja ilustruje masu vozila je svakako mala, posebno kada znamo da baterije nikako ne mogu biti lagane, a mediji spekulišu da će ubrzanje od nule do 100 km/h trajati samo 3,5 sekundi. Maksimalna autonomija tokom gradske vožnje će iznositi oko 160 kilometara.


Nije nam poznato kada će se ovaj dvotočkaš pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima, ali pošto je model za 2023. godinu, pretpostavićemo da je reč o septembru ove godine. Harley Davidson je do sada primao narudžbe samo za prvih sto primeraka pod imenom Launch Edition, a oni su već rasporati.

Na one pristupačnije ćemo morati da sačekamo još nekoliko meseci, a eksperti smatraju da će početna cena iznositi oko 15 hiljada „zelembaća“. Tome u prilog ide spomenuti Launch Edition koji je koštao 17.699 najmanjih zelenih novčanica, pa će Del Mar svakako biti pristupačan i trebalo bi da privuče one mlađe kupce koje je Harley Davidson očajnički pokušao da animira tokom poslednjih godina.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Po meni, nemaju šanse. Totalno suprotna tehnologija imidžu marke; bolje da prodaju ručne satove.