1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda unapredila MX-30, domet i dalje minijaturan (GALERIJA)
Mazda unapredila MX-30, domet i dalje minijaturan (GALERIJA)
0

Mazda unapredila MX-30, domet i dalje minijaturan (GALERIJA)

261
0
Podelite sa prijateljima:

Električni krosover dobio je suptilne izmene, koje teško da će mu doneti neki ozbiljniji uspeh na evropskom tržištu. 

Upravo juče smo pisali na temu popularnosti Mazdinih automobila među evropskim potrošačima, te naglasili da je MX-30 uprkos sve većoj potražnji za EV modelima podbacio na tržištu. Japanska marka je izašla sa nekolicinom promena kod ovog baterijskog SUV-a u procesu skromne restilizacije.

Dakle, Mazda nastavlja da koristi malecnu bateriju od 35,5 kWh, što MX-30 prema WLTP protokolu omogućava autonomiju kretanja od celih 200 km. To je ostalo neizmenjeno, međutim Japanci ističu da je vreme punjenja baterije na brzom punjaču spušteno sa 36 na 26 minuta, što jeste ozbiljno unapređenje.

Pres odeljenje azijskog proizvođača ističe da je MX-30 opremljen novim zvučnim sistemom koji je u sprezi sa pogonskim sklopom. Naime, ovaj sistem trebalo bi da vozaču da do znanja koliki obrtni momenat koristi, kako bi onaj ko upravlja vozilom mogao intuitivno da „omekša“ stopalo na papučici gasa.

Mazda je uvela i nove boje u eksterijeru i enterijeru, a kupci u Evropi moći će da biraju između tri trima. Uvodni je Prime-Line i nudi točkove od 18 cola, LED svetla, HUD (head-up display), „pametni“ tempomat, te kameru za vožnju unazad. Sledi paket opreme pod oznakom Exclusive-Line sa trobojnom karoserijom, grejanim sedištima, beskontaktnim otklučavanjem… Na vrhu je Makoto trim koji dodaje i panorama krov, veštačku kožu u kabini, audio sistem kompanije Bose, kao i grejač u volanu.

Japanska marka ostala je nema u vezi sa informacijama oko nadolazeće varijante modela MX-30 o kojoj se priča duže od godinu dana. U pitanju je verzija koja će se oslanjati na čuveni Mazdin rotacioni motor. Taj agregat trebalo bi da ima ulogu generatora električne energije, te da se domet ovog krosovera na taj način drastično uveća.

AutoRepublika 

(261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments