1. Home
  2. Vesti
  3. Osveženi Dacia Duster stiže naredne godine
Osveženi Dacia Duster stiže naredne godine
1

Osveženi Dacia Duster stiže naredne godine

321
1
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka planira da se restilizovani model nađe u izložbeno-prodajnim salonima 2021. godine. 

Veći deo ažuriranja Dustera je i dalje misterija. Kada je reč o dizajnu, ne očekuju se neke velike promene. Izmenjeni odbojnici, svetlosne grupe, standardne stvari u vezi sa restilizilacijom… U kabini bi moglo biti nešto više promena, pogotovo kada je reč o ekranu za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Što se tiče mehaničkih izmena, ovde je poznata samo jedna informacija. Osveženi Duster biće dostupan i sa sedmostepenim EDC automatskim menjačem. Ovaj menjač bi trebalo da bude uparen najverovatnije sa najsnažnijim benzinskim agregatom. Pogonska dizelaška jedinica, popularni 1,5 dCi trebalo bi da preživi ovu restilizaciju i ostane u ponudi kod Dacijinog SUV-a.

Pomenuto osvežavanje trebalo bi da produži tržišni život Dusteru do 2024. godine, kada će stići treća iteracija ovog modela. Šta više, Dacia planira da na leto 2023. godine predstavi novu generaciju, da bi početkom sledeće godine ona našla put do izložbeno-prodajnih salona. Sa budućim Dusterom se ipak očekuju velike promene.

Pre svega prelazak na novu, moderniju platformu, potom usvajanje novijih sistema aktivne bezbednosti, ali je tu i elektrifikacija. Veruje se da će se Dacia odreći dizelaša kod sledeće generacije Dustera, a da će njihovo mesto u portfoliju zauzeti klasični hibridi.

AutoRepublika 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ali, ako novi salonski primerci Dustera na sajtu Polovni autmobili već sada prebaciju i 20 hiljada evra, šta će tek biti kada dobije i „DSG“ sa 7 stepeni prenosa …
Za moj „ukus“, najveća mana sadašnjeg Dustera je komfor zadnje klupe. Tamo je suviše malo prostora za vozilo dugo 433 i visoko 169 cm, a posebno je problematičan deficit prostora za glavu. Mislim da su nešto „zajebali“ oko pozicije zadnje klupe. I tu nikakav restajling ne može da pomogne.