1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Neu Klasse platforma debituje sa narednom generacijom Serije 3
BMW: Neu Klasse platforma debituje sa narednom generacijom Serije 3
0

BMW: Neu Klasse platforma debituje sa narednom generacijom Serije 3

214
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek bavarskog brenda, Oliver Cipse, potvrdio je da će Neu Klasse arhitektura biti temelj za iduću iteraciju popularne „trojke“. 

Ne tako davno, iz BMW-a su najavljivali da će pomenuta platforma biti ujedno upotrebljavana i za SUS modele. Sada stižu potpuno drugačije vesti, Neu Klasse koristiće se kao baza isključivo za električne automobile i ništa više! Oliver Cipse dao je pojašnjenje…

„Kada stigne na tržište za model u sferi Serije 3, neće biti poente da se plasira neka SUS verzija, jer verujemo da će potražnja za EV modelom biti dovoljna da se opravda prelazak na baterijska vozila“, rekao je izvršni direktor BMW-a.

On je dodao i da se ne radi o arhitekturi koja se može prilagoditi svim segmentima. „Ne, ona je namenjena za modele iz D segmenta i one koji su im slični dimenzijama, sve ostalo će imati drugačije platforme“, kazao je Cipse. „Ova platforma je prekretnica za BMW, koristiće je i standardni, ali i performantni modeli. Zaista imamo velika očekivanja od nje“, zaključio je prvi čovek brenda iz Minhena.

Očekuje se da će Neu Klasse arhitektura debitovati 2025. godine, kada bi trebalo da stigne i nova generacija Serije 3. Zapravo, ne zna se da li će taj model uopšte nositi oznaku Serija 3, ili će ga BMW obeležavati sa i3.

AutoRepublika 

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments