1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Huawei predstavio 5G hardver za automobile
Huawei predstavio 5G hardver za automobile
0

Huawei predstavio 5G hardver za automobile

439
0
Podelite sa prijateljima:

Peta generacija bežične mreže samo što nije stupila na scenu a svet već sada iznalazi najbolje načine kako da je iskoristi. Što se automobilskog sektora tiče, Huawei je već krenuo u akciju.

Kineska kompanija, koja trenutno trpi atake iz SAD i Evrope zbog navodnih veza s vlastima, kojima pomaže u špijunskim aktivnostima, i dalje je najveći svetski igrač u industriji telekomunikacione opreme.

Vodeća pozicija je ponovo potvrđena ove nedelje na Salonu automobila u Šangaju, gde je Huawei predstavio prvi svetski 5G hardver, specijalizovan za vozila budućnosti. Reč je o MH5000 modulu, baziranom na Balong 5000 5G čipu, koji je kompanija predstavila u januaru ove godine.

„Na osnovu ovog čipa, Huawei je razvio prvi svetski 5G modul za automobile, kojeg krasi visoka brzina i visok kvalitet“, saopštila je kineska kompanija. „Kao važan proizvod u oblasti komunikacije za budući inteligentni automobilski prevoz, ovaj 5G modul će promovisati ulazak automobilske industrije u 5G eru.“

Huaweijev hardver će omogućiti značajan razvoj za auto-industriju. Već više od dve godine grupa proizvođača automobila pokušava da ubrza implementaciju 5G tehnologije, što praktično obezbeđuje uvođenje digitalno povezanih automobila.

Ukoliko se vratimo nazad u 2016., uvidećemo da su Audi, BMW i Daimler ušli u saradnju s Ericssonom, Huaweijem i Qualcommom u cilju formiranja 5G Automobilske asocijacije (5GAA) što bi trebalo da rezultira proizivodnjom pametnijih automobila, sposobnih da međusobno komuniciraju.

Ono što za sada nije jasno je na koji način će Huaweijev „nesporazum“ s EU i SAD uticati na 5GAA i koliko će proizvođača automobila u regionu odabrati Huawei za snabdevača. Očigledno, tu gde je veliki novac, tu je i politika, ali za Huawei „nema zime“.

AutoRepublika

 

(439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments