1. Home
  2. Vesti
  3. Američka policija prodaje zaplenjene sportske automobile
Američka policija prodaje zaplenjene sportske automobile
2

Američka policija prodaje zaplenjene sportske automobile

8.17K
2
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno, dok sam čekao da se zeleno svetlo upali na semaforu, ispred sebe sam ugledao novi Cadillac Escalade u policijskim bojama i sa sirenom na krovu kako stoji pored puta. Prvo sam se zaprepastio i upitao kako je neko mogao da dozvoli da vlasti grada Milvokija iz državne kase potroše preko sto hiljada američkih dolara na samo jedno policijsko vozilo, ali onda sam video veliki natpis preko vrata „ovo vozilo je zaplenjeno od lokalnog dilera droge“.

Odjednom je priča dobila smisao, ukoliko je naravno istinita, i nije retkost da vidimo „momke u plavom“ u nekom sličnom skupocenom modelu. Ali, oni zaplenjeni četvorotočkaši koji ne budu prebačeni za potrebe policijske eksploatacije, završe na aukciji, a novac naravno ide u državnu kasu. I uskoro će se održati aukcija o kojoj priča celokupni automobilski svet u Americi…


Sve je započelo pre oko osamnaest meseci kada je čovek po imenu Kori Tejlor zaustavljen od strane lokalne policije u blizini najvećeg grada savezne države Masačuset, Bostona. U njegovom automobilu je pronađeno čak 64 kilograma marihuane, a dalja istraga je pokazala da poseduje i veliki broj protivzakonitog i neregistrovanog oružja.

Tejlor je naravno završio u zatvoru, a njegova imovina zaplenjena. Za našu priču je najbitniji vozni park, a mediji prenose da ih je u njemu bilo više od trideset automobila. Među njima možemo da vidimo razne primerke modela Toyota Supra, Nissan 350Z, BMW M3 i trkačke Mitsubishije.

Oni su predati aukcijskoj kući Stanley J. Paine Auctioneers, a dragulj ponude je Supra iz 1997. godine sa svega 60 hiljada kilometara na satu. Reč je o primerku sa opremom za petnaestogodišnjicu, a prodaje se za čak 125 hiljada dolara. To je i godinu dana mlađa Supra sa 40 hiljada kilometara za satu za koju je potrebno izdvojiti identičnu sumu novca.


Pretraga na zvaničnom sajtu aukcije pokazuje trinaest primeraka Supre, zatim po dve Honde S2000, Nissana 350Z i Mitsubishija Lancera Evolutiona, a za ljubitelje evropske škole, tu su i pet jedinica BMW-a M3 iz generacije E46. Jedna od S2000 je do sada prešla svega 4.206 kilometara, dok je automobil sa najvećom kilometražom Supra iz 1993. godine sa preko 200.000 km na satu.

Možda životne odluke ne idu u korist gospodinu Tejloru, ali jedno mu se mora priznati – ima definitivno odličan ukus za automobile.

AutoRepublika

(8171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Hoćeš to kupiti stagod?

Mustang

kakvi automobili takav i način života