1. Home
  2. Vesti
  3. Honda e neće dobiti performantnu varijantu
Honda e neće dobiti performantnu varijantu
1

Honda e neće dobiti performantnu varijantu

145
1
Podelite sa prijateljima:

Honda smatra da je fokus sa električnim automobilima na drugim stvarima, a ne performansama. 

Japanska marka veruje da je u ovom trenutku daleko bitnije da se električni automobili nametnu kao dobra alternativa modelima sa SUS motorima. „Za tako nešto potrebna nam je dobra autonomija i brže punjenje baterije, performanse su manje bitne“, rekao je Kohei Hitomi, jedan od rukovodilaca Honde.

Hitomi je istakao da će Honda raditi na daljem usavršavanju električnih automobila u drugim pravcima. Pre svega, akcenat će biti na uvećavanju autonomije kretanja, ali i na razvoju softvera.

„Bitno je da naši električni automobili postanu pametniji, a ne performantniji. Sledeći korak je razvijanje još naprednije veštačke inteligencije koja će biti u upotrebi u našim vozilima“, kazao je Hitomi.

On je dodao da su u ovom trenutku električni automobili skupi, ali da to ne mora da znači da neće imati veliki broj prodatih primeraka. „Mislim da je Tesla dobar primer za to. Njihovi automobili nisu jeftini, ali opet beleže sjajan uspeh sa Modelom 3“, zaključio je Hondin rukovodilac.

AutoRepublika 

(145)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Ha,ovo čudo na sajmu iznenadilo je kvalitetom materijala, ekranima koji glume retrovizore i dizajnom instrument ploče, mjesta ima i pozadi, jedino što ne znamo kako se vozi …onako za po golf terene 🙂