1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia u Slovačkoj isterala Ferrari s druma i uterela ga u jarak
Dacia u Slovačkoj isterala Ferrari s druma i uterela ga u jarak
38

Dacia u Slovačkoj isterala Ferrari s druma i uterela ga u jarak

2.64K
38
Podelite sa prijateljima:

Da život piše romane, mogli smo da se uverimo i nakon objave na društvenoj mreži Facebook, i to na stranici koju inputima hrani policijska uprava slovačke prestonice Bratislave. Naime, krajem pretprošlog meseca (što videsmo tek sada), momci u plavom iz bliske nam zemlje su objavili fotografije udesa na autoputu. Reklo bi se ništa posebno – saobraćajne nesreće su nažalost svakodnevna pojava.

Međutim, udes koji se zbio na autoputu indeksiranom kao D4, a koji vodi ka mestu zvanom Stupava je neobičan jer je materijalna šteta proizašla iz ovog događaja zaista ogromna. Šta se zbilo?

Na tom autoputu su se sudarili tradicionalno crveni egzotik sa značkom marke Ferrari i „malo frekventniji“ automobil koji s ponosom nosi logotip Dacije. Iako su oba vozila značajno oštećena, analizirano kroz fizičke malformacije nastale nakon nemilog događaja, vlasnik Ferrarija je jasno prošao stotinak puta grđe. Njega (ili osiguravajuće društvo) će popravka koštati pola miliona evra, dok će Dusterov remont stajati svega pet hiljada evropskih novčanih jedinica.

Jasno je da, čim pričamo o konsekvencama nezgode pominjući odmah materijalne implikacije, niko nije stradao, ali jedna osoba ipak jeste ostala povređena. Stepen ozleda ove persone nije poznat u ovom momentu, a ne znamo ni da li se radi o putniku iz italijanskog ili rumunskog modela, kao jednog od najneverovatnijih spojeva automobilske industrije današnjice.

Policijska uprava Bratislave nije objavila pod kojim okolnostima se dogodio nesrećan slučaj, niti kako je Ferrari SF90 kao posledica istog završio u jarku pored puta, pa smo ostali uskraćeni i za moguć uzrok sudara. Ne bi nas iznenadilo da su gume montirane na superautomobilu glavni krivac za nastali problem, a mišljenje temeljimo na činjenici da je retko koji Ferrari ono vozilo koje se koristi na svakodnevnoj osnovi.

Ipak, ono što zasigurno znamo jeste to da su oba vozača imala negativan rezultat na testu eventualnog prisustva alkohola u krvi. Kako bilo, istraga je u toku, a nama i ovaj događaj može da posluži kao dobra opomena i podsetnik na temu zašto treba biti pažljiv vozač.

AutoRepublika

(2640)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

38 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Samo je nejasno u cijeloj priči odakle im cifra za opravak Dajčole koja se navodi od 5 000 EUR? Ovaj cijeli Duster ne vrijedi više od 7 000 EUR! 😀

Renault Terminator

Просто…powered by Renault… бајо мој.

Laki

Sreća za crvenog da ga „Koleos“nije sreo bio bi na krovu.

Renault Terminator

🤣 и то са 1.33 ТЦе моторићем🤣

Izmenjeno 1 godina pre od strane Renault Terminator
Laki

🤣

BB

Ma nije to ništa… juče sam vidio kako Kia juri Mustanga 🙂

Renault Terminator

Мора да је власник промјенио фреон у својој киштри (Киа) па се примио као нераст на крмачу🤣…

TheStig

Ne, vlasnik je platio da mu uzmu Renoa jer to nece niko za dzabe da uzme vec moras da platis da ti ga uzmu. A kad kupis pravi automobil kao sto je Kia moze da juri i Mustange na autoputu. Idi produvaj klotaru od bavarskog motornog vozila. 🤣

Renault Terminator

Платили да му узму Ренаулта па купио сиротињски Ренаулт🤣…
Имам довољно киштри,фрижидера,бојлера у кући..не треба још и у дворишту да ми стоји паркирана киштра.
А Баварац какав год да је са свим својим манама и предностима је ипак – моторно возило како си га и сам назвао😉

TheStig

Znaš kako kažu mehanicari, da im se ne dovoze auti sa mačkicama, jelkicama i pick.cama. 🤣🤣A taj bmw kojeg imaš ne može kile. Ima moj drugar, morao da chipuje jer je bilo kilavo ubij Boze.

Renault Terminator

Зато ја имам гаранцију од 3 године за ауто произведен 2014 године и то гаранција за све али буквално за све,ако ми не вјерујеш,могу ти и документовати црно на бијело све.А киштре тог годишта увелико су већ на одпадима или у полураспадном стању на цести.
Мој БМВ није неки тркач у поређењу каквих Бембара има,нити сам ја то хтио,да сам хтио могао сам без проблема узети јачи.Али ако га поредим са киштрама,за њих је и даље не брз,него пребрз.

TheStig

Vjerujem ti da imaš garanciju. I nisam ni mislio da je bilo koji bmw serije 5 loš automobil. U zdravlju da poderes sto se kaže. Samo za mene licno seriju 5 bih samo uzeo sa motorom sestakom. Oni motori su ljepota od zivota.

Renault Terminator

Бензинац шестак ми је прејак,потрошња већа,осигурање скупље..шта ће ми 300 и кусур коња испод хаубе када никада нећу користити сву ту снагу са којом тај мотор располаже.То што би на семафору био међу најбржима…мени не значи ништа.
И овај 2.0 иде одлично,добар је у претицању,добар је на аутопуту,потрошња је у границама разумног.Мени таман.

Renault Terminator

Буде ли се често кварио иде он од мене…а зна се шта долази назад😉.

Laki

Razlika je u potrošnji zaista mala. Meni nije poznat drugi „Dizel šestak“ sa manjom potrošnjom.

TheStig

Najbitnije je da je tebi taman. Ali zasto ne ipak sestaka?Da budes brzi od Jurkovica?🤣

Renault Terminator

Ето…Јурковићу препуштам водећу позицију на старту..до првог кочења и кривине,тада ћемо замјенити позиције и тркање је готово….

TheStig

Posteno 😁👍

Laki

Može i bez krivina od 180km/h zbog blokade!Inače uopšte mi ne smeta Goran i ljubav prema Japancima baš ponekad fali ta njegova energija!

Laki

U pravu si taj šestak je jedan od najboljih ikad napravljenih motora!On vozaču sve želje ispunjava čak nikad nisi umoran od druženja s njim ali da bi ostao u formi njemu treba autoban!Razumijem naravno i one koji hoće samo taj motor pa taman stajao u garaži.

Laki

Nigdje nije lakše izgubiti dozvolu kao u Austriji.

Renault Terminator

Da.Još pogotovo kada vide da imaš sve kategorije a navatali te u nekom prekršaju,ako će vozač samo s B kategorijem platiti 50 eura,ja ću platiti 200 eura.Jer ja sam ovo,ja sam ono,ja treba da budem uzor vozačima sa B kategorijom a nisam i blablabla…
Tako da ima i toga….

M M

Nisam ti rekao da sam prvi – ozbljniji kontakt sa KIJA automobilom imao ustvari sa kombijma i putarcima tamo neke 2005. god. i sa sličnim KIJA kombijima. Onaj putarac je imao nazad manje točkove, pa je nosio duple rezervne točkove. E to behu krntije, truleksi, a rezevnih delova nigde a vatra živa. U nabavci su bile jeftine, pa je to prevladalo razum. Negde su počeli sa ruskim Gazelama, zajedno eksploataciju. Ove KIJE su brzo bile saranjene, a vrh su motori, kojima su svima od redom pucale glave…. Gazela još po neka živi. KIJA odavno nema, zamenili ih polovni Sprinteri sa… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
TheStig

Vas dvojica ko krpelji jedan drugome. Ko je kome advokat?Ja sam ti rekao milion puta da ti svoja iskustva sa KIA-ma baziras na kako i navede iz 2005 iskustvima kada Kie jesu bile jeftine i nisu bile bog zna kakvog kvaliteta. Ali takodjer vec za par godina napravljen je ogroman skok u kvalitetu, dizajnu, motorizaciji itd. Ima drugarica sa posla CEED-a prve generacije. Auto bez mane, ide, ne dere kozu, finu liniju ima. I ima ih istih po cesti koliko hoces. Ti koliko god imao dodira sa automobilima ne mozes i nisi mjerodavniji od auto novinarskog svijeta koji je Ceeda… Pročitaj više »

M M

Uvek za krsh auto se kaže „napravljen je ogroman skok u kvalitetu, dizajnu, motorizaciji“. Tako je uvek u KIJA i Dačija salonu. I za 10 godina će isto pričati. Kad uđeš u salon Renoa, VW, Skoda, Pežo, Citroen, Fiat, Mercedes….. kažu ti naša vozila su tradicijom dobra i udobna i sa šmekom, već ceo vek…. Ti si cirkus, ukoliko zaista misliš da je Mazda premijum. Ti si bre ko masa likova koja je tvrdila pre 10-tak godina da je Golf premijum. Jeste Mazda premijum baš ko Reno. I kakvog ti Lazara pominješ i koji će ti k….. Prijatelu, lepo sam… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
TheStig

Ti sto govore da su vozila tradicionalno bla bla bla nisu se pomakli ni u jednom parametru vec deset godina. Wagen truliji da ne moze biti. Sedmica u voznji ista ko petica. Hej ti sta si vozio ne znam. Ali stvarnost te demantuje. CEED-a druge generacije na cesti koliko hoces cak i onih sa dvoja vrata. Sportage i Tucson razvaljuju na trzistu. Ako je Ceed u rangu sa Golfom a jeste Mazda je rang iznad. Nema tu dalje price. Otidji fino na onaj clanak o onom sporetu od Koleosa i vidi sta je Lazar u komentarima napisao za oba vozila… Pročitaj više »

M M

Mazda nikako nije iznad VW. Oni što se mučil pa smisli „brend“ da ga nazovu „premijum“, ko Leksus, Acura, DS…. E a ti mlatnu Mazda – premijum. A ja ti kažem, mazda je sve ali daleko od „premijum“. A povrh, što nemamu ni motora, ni poštenog savremenog kokpita. Živ ti meni bio da se navozaš sa KIJOM. Važno je tebi da si zadovoljan. Samo se to računa. Pre 40 godina bio sam zadovoljan sa starom Škodom, zadovoljniji nego danas sa novom Oktavijom. I pored toga đto je to bila teška krntija. Tako i ti, možda si sad najzadovoljniji, bez obzira… Pročitaj više »

TheStig

Hvala ti lijepo. 🙂 Zivi bili pa vidjeli. Ja ovu Kiu necu prije 10 god starosti mijenjati. Ne ocekujem havarije, ako ih bude nece mi automobil grob kopati. A nije me ni sramota da kazem, kupio sam, nije valjalo. Sam pao, sam se ubio. Za mene je krš samo vozilo za koje se ispostavi da nema ni minimum nivoa u pogledu pouzdanosti. Hvala Bogu takve probleme nemah do sada. Naravno, za nekoga ko ima da spiska 150 k na vozilo auto od 40 k je krs. Pare ljudima lako mozak pomute 🙂

moron

Te stare škode i danas traju …
comment image

M M

Aaaa, ta je 100 ili 110. Zanimljivo, parkirana slično ko ova moja.
Ova je generaciju starija. 1000mb
Živa dan danas…. ima 55 godina.

Slika od pre par dana. Sa uranka 🙂
comment image

Laki

Ovaj model je imao neku finu zelenu boju ako se ne varam?

M M

Ovo je bila original boja. Malo je izbledela. Što reče Moron, zahteva jedno poliranje 🙂

Laki

Ovo je „sevap“ vratiti na drum.

moron

Samo da je malo ispoliraš i „Bog da te vidi“ 😊

M M

Ma ukrali seljaci zadnje točkove za gumarabu. Najtraženija dimenzija za gumarabu 155 R14, I pokušali da skinu „nebo“ Inače, ode:)
Ovde je parkirana „samohodno“, ugašena 2006 i od tada nije paljena 🙂

Izmenjeno 1 godina pre od strane M M
S mile

Mislim da je ferari isao brzo, zakacili se nekako, ali sporija dacia ostala na putu, dok je ferari otisao 50m u jarak.

Ko je kriv.. Će vidimo 😂

Bungi

Neka se zna ko je glavni!