1. Home
  2. Vesti
  3. Audi Q4 – najava noviteta
Audi Q4 – najava noviteta
0

Audi Q4 – najava noviteta

281
0
Podelite sa prijateljima:

Krajem prošle godine su se pojavile prve špijunske fotografije novog krosovera iz game marke Audi, pa su se novinari ruskog specijalizovanog portala potrudili da nam približe očekivani izgled kupe krosovera iz Ingolštata, čija se zvanična prezentacija očekuje u kasnijem delu godine.

Nemačka kompanija polako popunjava praznine u svojoj gami, a sledeći novitet koji se sa nestrpljenjem očekuje jeste kompaktni kupe krosover sa Q4 oznakama. Zapravo, još uvek ne postoji ni zvanična potvrda da će novajlija biti tako nazvan, već postoji realna mogućnost, u skladu sa nomenklaturom označavanja bavarske marke, da se na poklopcu prtljažnika nađe pločica sa natpisom Q3 Sportback.

U svakom slučaju, kupe će se, u svakom smislu, odnosno kako stilski tako i sa inženjering aspekta, oslanjati na klasičan kompaktni krosover Audi Q3, koji je premijerno prikazan prošle godine. Logično, “njuška” kupe verzije, sa ogromnom izvesnošću, ostaje identična pomenutom klasičnom krosoveru, uz verovatne modifikacije jedino maske hladnjaka, koja bi trebalo da bude oslonjena na stil koji promovišu performantne verzije marke, odnosno one koje nose RS značku.

Kako i priliči jednom rasnom kupeu, linija krova će biti padajuća kako se kreće ka zadnjem kraju vozila, koji će ujedno biti i najrazličitiji u odnosu na Q3. Zadnji, C stubovi će ležati pod oštrijim uglom, dok će a linija bočnih stakala ostati ravna, kao kod limuzina iz game Audija.

Zadnje svetlosne grupe bi verovatno trebalo da budu drugačije od onih koje krase zadnjicu modela Q3. Dakle, na donjem delu poklopca prtljažnika, očekivan je završni trim koji asocira na postojanje spojlera, a visina utovarnog praga će verovatno biti viša, u odnosu na klasičan krosover iz segmenta. Pored toga, zadnji odbojnik će biti jedinstven za model Q4.

Par nagoveštaja i u vezi cene kupe krosovera. Jasno je da će biti više cenovno pozicioniran u odnosu na Audi Q3, a za koliko tačno, možda je najblolji indikator razlika u ceni između rivalskih modela, klasičnih krosovera u odnosu na kupe krosovere, iz gami marki Mercedes i BMW.

AutoRepublika

Renderi: Kolesa

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments