1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. BMW M235i xDrive loš na „sjevernom jelenu“, ali dobar u veleslalomu
BMW M235i xDrive loš na „sjevernom jelenu“, ali dobar u veleslalomu
4

BMW M235i xDrive loš na „sjevernom jelenu“, ali dobar u veleslalomu

842
4
Podelite sa prijateljima:

Nedavno smo pisali o novom Golfu 8 koji je poprilično loše prošao na testu sjevernog jelena, organizovanom od strane španskog centra km77. Ovog puta, na probi se našao kompaktni kupe s četvoro vrata iz Minhena u svom najsnažnijem izdanju BMW M235i sa 306 konjskih snaga.

Prvi test, probni „krug“ bez prethodnog poznavanja automobila od strane vozača je realizovan pri brzini od 78 km/h, i on je prošao prilično neslavno. Najveća ulazna brzina kojom je automobil bez greške prošao ovaj test je 68 km/h što je, kada se u obzir uzme sportski duh marke BMW, kao i da se radi o više sportskoj verziji ovog modela, poprilično loše. Bilo je i nekoliko pokušaja na brzinama između 71 i 74 km/h gdje je automobil zamalo uspio da „položi“ test.

Kao i kod Volkswagenovog Golfa, test centar km77 je dio krivice ponovo prebacio na pneumatike Bridgestone Turanza T005, koji su po treći put uzastopno na automobilima koje su testirali, doveli do loših rezultata.

Kada je veleslalom u pitanju, kompaktni BMW je bio daleko bolji u ovoj disciplini. Kako je navedeno u samom testu, BMW M235i ne voli naglo prebacivanje težine sa lijeve na desnu stranu, te je auto daleko precizniji kada je ta promjena nježna. Takođe je pohvaljena direktnost upravljanja, ali i pored toga nažalost nije na nivou ostalih modela iz game marke BMW.

Da li su za loš rezultat na testu sjevernog jelena jedino zaslužni pneumatici ostaje nam samo da nagađamo, iako bi voljeli da vidimo ponovljen test sa pneumaticima poput Michelin PilotSport4 ili Continental PremiumContact6, velike su šanse da se to neće desiti.

Kako bi vidjeli detaljniji test pogledajte video klip u prilogu, a izvještaj sa svjetske prezentacije ovog modela i test konretne verzije možete pročitati ovdje.

AutoRepublika

(842)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Evo, mene kao osvedočenog „beemweofila“ je sramota ako se već BMW ne stidi.

Balkanboj

Zvezdane, ne mora da bude rwd, pomirio sam se sa promenom i novom politikom bmw.a. da proizvode fwd automobile.

Ali mora da bude dobar u voznji, decenijama je bmw reper svim proizvodjacima koji zele limuzinu sa sportskim ponasanjem na putu a ovaj put su omanuli. Pa jedan Peugeot 3008 i klon Opel Grandland X, kategorija suv, je mnogo bolji na testu izbegavanja a ovde pricamo o M235i modelu.

M oznaka ne sme da bude na takvom automobilu.

Don

Sranje…pardon, doktorski!