1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alfe Romeo: Da nije bilo Stellantisa Alfa bi propala
Šef Alfe Romeo: Da nije bilo Stellantisa Alfa bi propala
11

Šef Alfe Romeo: Da nije bilo Stellantisa Alfa bi propala

1.37K
11
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor brenda iz Milana rekao je da Alfa Romeo duguje zahvalnost Stellantisu, jer bi bez njega sasvim sigurno bankrotirala i nestala sa automobilske scene. 

„Mislim da vam je jasno u kakvoj se delikatnoj situaciji marka nalazila do nedavno. Sa dva modela u gami, i nijedan od njih ne donosi zaradu i dovoljan broj prodatih primeraka. Bez samostalno razvijenih novih tehnologija… Koliko bi još dugo Alfa izdržala? Vrlo malo, propast je bila sigurna“, rekao je Imparato.

„Zahvaljujući finansijskim injekcijama koje su stigle iz Stellantisa i novom planu proizvodnje i plasmana modela, Alfa ima budućnost. Na nama je da je osiguramo, ali dobili smo šansu koju moramo iskoristiti“, kazao je prvi čovek italijanskog proizvođača. On je istakao da je preporod zvanično otpočeo sa Tonaleom, ali da je to samo start.

„U narednim godinama ćemo plasirati niz noviteta. Počećemo sa krosoverom iz B segmenta koji će biti naš uvodni model. Od njega i Tonalea imamo velika očekivanja, oni bi trebalo da nose našu prodaju u Evropi“, kazao je Žan-Filip Imparato. Izvršni direktor Alfe Romeo dodao je i da će taj budući subkompaktni SUV ujedno biti i prvi električni automobil tog brenda.

„Bez Stellantisa ne bismo imali pristup ovakvoj platformi i EV tehnologiji, te bi proizvodnja i razvoj ovog modela bili daleko skuplji. Ovako, situacija je takva da bi taj krosover mogao da donese veliku zaradu našoj kompaniji“, zaključio je šef Alfe Romeo.

AutoRepublika 

(1368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Da će Stelantis oporaviti proizvodnju i prodaju Alfe, niko ne sumnja.
Pitanje je koji će pravac izabrati ( mada svi znamo da je profit na prvom mestu). Da li će zadržati jedinstvenost Alfe, ili će preuzimati delove i komponente od ostalih brendova unutar grupacije.

Da li će Alfa imati pežoov motor…?

Iznogud Časni

Kad je dildo, Motor nije bitan.

Zsphere

Eh da su samo malo ranije uradili taj poduhvat
Zamislite vw tdi u AR 159, propali bi i bmw i benz a Boga mi i Audi 🤣
Ali ozbiljno, ne odobravam takvo skrnavljenje ali kupci jednostavno vjeruju vw i tome dodati talijanski šarm i tijelo AR, ni ja ne bih odolio.

Zsphere

Ne znam gdje ja odoh na vw tdi kada su se spojili sa PSA. Oprostite nisam se naspavao

TheStig

Vidi, Italijani nešto izjavili, a nisu slagali haha 😀

Rikošet

Pravo pitanje za Imparata bi bilo kako je jedna Alfa došla u tako očajnu situaciju? Sigurno za to nisu krivi radnici na traci. E sad koliko je kravataša uhljebaša dobilo po ušima zbog toga. Pa nikoliko, ne funkcioniše svijet na kažnjavanju krivih bogataša, već na patnji nevinih. Bilo, biće i ostaće… Što se tiče Alfe poprilično sam uvjeren da će to bi „umiveni“ DS, koji će kupce tražiti u novoj klijenteli, dok će se starija garda Alfista okupljati oko oldtajmer klubova… Koji Alfista želi da vozi električnu ringlu na točkovima ili 1.2 THP, a da pri tome zna kako u… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
Iznogud Časni

Slažem se

Laki

Realno.

Matija

Posle ovakve izjave (a i pre nje!) Imparato je zasluzio momentalni odkaz. Menadzer koji dobije u ruke jednu od najpoznatijih marki svih vremena a za izvrsenje zadatka treba mu pomoc sa strane, ne zasluzuje da na tom mestu ostane vise ni minut! Alfa ima iza ledja jednu fantasticnu hightech firmu – Ferari – i to mu nije dosta za oporavak Alfe?! Taj covek jednostavno nema ideje, niti je tehnicar, niti je biznismen – sta je on zapravo?

Iznogud Časni

Ovaj put se slažem s tobom!!!!

Matija

Nije tesko, navicices se! 🙂