1. Home
  2. Vesti
  3. „Momci u plavom“ slupali automobile tokom uličnog trkanja
„Momci u plavom“ slupali automobile tokom uličnog trkanja
0

„Momci u plavom“ slupali automobile tokom uličnog trkanja

248
0
Podelite sa prijateljima:

Sećam se jednog istraživanja koje sam čitao pre sigurno desetak godina na temu pitanja zašto policajci odlučuju da se bave baš tim poslom. Većina njih je dalo onaj tipični odgovor „želim da učinim moj grad bezbednijim za stanovnike“, ali na visokom drugom mestu je bilo pomalo iznenađujuće obrazloženje. Naime, veliki broj policajaca je odlučio da postane „vršilac pravde“ samo da bi imao priliku da vozi brze automobile i koristi moćno oružje.

Neko će reći, „pa mogao je to da radi i kao civil“, što nije daleko od istine, ali u ovom slučaju je zapravo plaćen da se bavi svojim „hobijem“. Posebno ako još dobije posao u nekom malom gradiću gde je najteži kriminal onaj kada neko prođe kroz žuto svetlo, što je za njih raj.

Ovog vikenda se na internetu pojavila zanimljiva vest iz glavnog američkog grada, to jest iz Vašingtona. Naime, policijska patrola je uhvaćena kako se trka u moćnim automobilima, i verovatno bi i prošli bez kazne da kojim slučajem dvojica nisu izgubili kontrolu i završili u sudaru.


Sudeći prema priloženim fotografijama, reč je o Fordu Taurusu koji je do pre par godina važio za jedan od omiljenih četverotočkaša momaka u plavom. Pokretao ga je 3,5-litarski V6 motor i dok je razvijao 290 „konja“ u standardnom izdanju, mnogo poželjnija je bila verzija sa turbo punjačem i pogonom na sva četiri točka.

U takvim uslovima snaga je rasla na 365 „grla“ i Taurus je mogao da ubrza iz mirovanja do 100 km/h za oko pet sekundi. Kako prenose lokalni mediji, do sudara je došlo u večernjim satima kada su dva Taurusa pri brzini od 100 km/h, vozeći paralelno jedan pored drugoga, izgubila kontrolu od strane vozačaa, probila kapiju jednog od privatnih dvorišta, i završila u direktnom sudaru.

Ispostavilo se da je jedan od vozača mlada policajka koja je tek završila akamediju, pa ćemo pretpostaviti da je neiskustvo igralo ključnu ulogu. Fox 5 napominje da su četiri policajca završila u bolnici sa lakšim povredama, a da su automobili uništeni. Medijima se obratio i policijski kapetan i nagovestio ono standardno, a to je da je „istraga u toku i da još uvek nije doneta odluka da li će biti kažnjeni“. Ispostaviće se da ovo nije jedini slučaj takvog kršenja zakona, jer neko je nedavno prijavio policijski kombi kako se kreće brzinom od 145 km/h.

Ako ništa drugo, barem znate da ako pozovete 92 da će momci u plavom biti na vašem kućnom pragu u rekordnom roku… Ukoliko se u međuvremenu ne slupaju.

AutoRepublika

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments