1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo su najbrži električni automobili na Nirburgringu
Ovo su najbrži električni automobili na Nirburgringu
0

Ovo su najbrži električni automobili na Nirburgringu

345
0
Podelite sa prijateljima:

Džabe korona kriza i nedostatak mikročipova, i ove godine su padali rekordi na Zelenom paklu!

Uprkos velikim problemima sa kojima se suočava automobilska industrija, prestiž koji se dobija obaranjem rekorda na Ringu i dalje je jedan od prioriteta za promociju performantnih vozila bez obzira koji pogon koriste.

Tako ni ove godine nije manjkalo novih poduhvata. No, ovde je bilo malih problema koji su izazvani promenama na stazi. Naime, uprava Nirburgringa zadržala je staru stazu dugu 20,6 km, ali je postavljen i novi cilj koji je za nekih 200 m udaljeniji nego ranije, te ukupna dužina iznosi 20,8 km.

Zato je dolazilo do zbunjujućih rezultata, pa je izgledalo kao da rekordi uopšte nisu oboreni. Neki modeli su odmah ove godine išli na vreme u vezi sa dužom distancom.

Tesla Model S Plaid je nedavno pokazao zube na Ringu uz obaranje rekorda za serijske električne automobile, no daleko od toga da je ujedno i najbrži EV na ovoj stazi.

Najbrži električni automobili na Nirburgringu:

Ranking Model 20,6 km 20,8 km
1. Volkswagen ID.R / 6:05.34
2. NIO EP9 / 6:45.90
3. Tesla Model S Plaid 7:30.91 7:35.58
4. Porsche Taycan Turbo 7:42.34 /
5. Toyota TMG EV P002 / 7:22.33
6. Mercedes SLS AMG Electric Drive / 7:56.23

AutoRepublika 

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments