1. Home
  2. Sport
  3. Završena ceremonija dodele Autosport priznanja za proteklu sezonu u Londonu
Završena ceremonija dodele  Autosport priznanja za proteklu sezonu u Londonu
1

Završena ceremonija dodele Autosport priznanja za proteklu sezonu u Londonu

108
1
Podelite sa prijateljima:

Nagrade je dobila i VN Monaka, dok su mladi vozači bili vodeći u prikupljanju priznanja.

Nakon završene sezone i pregršt uzbuđenja koje nam je donela, tradicionalno su dodeljene nagrade novim talentima i najboljim vozačima u Grosvenor Houseu u Londonu.

Više od 1.000 važnih ličnosti se našlo na crvenom tepihu, uključujući ser Džekija Stjuarta, šampiona WRC-a, Ota Tanaka, dvostrukog Formula E šampiona Žan-Erika Vernjea i poznatih ličnosti iz šou biznisa.

Priznanje je dodeljeno i princu Albertu od Monaka za 90 godina postojanja „grand prixa“ u kneževini.

Za najboljeg vozača u međunarodnoj konkurenciji je proglašen Luis Hamilton, a za tu nagradu se pobrinuo Pirelli. Najbolji motociklista sveta je Mark Markez, a priznanje mu je dodelio Tata Communications.

Aleks Albon iz Red Bulla je dobio nagradu Richard Mille novajlija godine, dok je Lando Noris iz McLarena proglašen za britanskog vozača godine.

Čarliju Vajtingu je posthumno dodeljeno John Bolster priznanje, imenovano po osnivaču Autosporta, dugogodišnjeg tehničkog urednika. Ono se odnosi na poseban doprinos kada je reč o tehnologiji u auto-moto sportu. Pokojni direktor F1 trka je zaslužan za poboljšanje bezbednosti u Formuli 1, uključujući i uvođenje zaštitnog oreola prošle godine.

Dobitnici priznanja koje su izglasali čitaoci Autosporta su sledeći:

Motociklista godine – Mark Markez

Međunarodni trkački vozač godine – Luis Hamilton

Britanski vozač godine – Lando Noris

Reli automobil godine – Toyota Yaris

Richard Mille novajlija godine – Aleks Albon

Reli vozač godine – Ot Tanak

Nacionalni vozač godine – Kolin Turkington

Trkački automobil godine – Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+

(108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

VN Monaka dobila nagradu?! Treba je izbaciti iz kalendara jer je svake godine to parada F1 vozila a ne trka.