1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi legalizovali „divlji“ uvoz automobila neprijateljskih marki
Rusi legalizovali „divlji“ uvoz automobila neprijateljskih marki
0

Rusi legalizovali „divlji“ uvoz automobila neprijateljskih marki

895
0
Podelite sa prijateljima:

Nacrt dozvole za paralelni uvoz motornih vozila na teritoriju Ruske Federacije, o kom se raspravljalo tokom prethodna dva meseca, formalizovan je zvaničnom naredbom tamošnjeg Ministarstva privrede i trgovine. Dokument je 19. aprila potpisao ministar tog odeljka ruske vlade, Denis Manturov, ali ga je Ministarstvo pravde registrovalo i objavljen je tek danas, uz opasku da stupa na snagu „sutradan u ondnosu na dan zvaničnog objavljivanja”. To praktično znači da će važiti od sutra.

Paralelni uvoz će građanima ove države omogućiti da uvezu proizvode brendova navedenih u dokumentu, i to bez dozvole nosilaca prava i zaobilazeći zvanične kanale distribucije. Naredba Ministarstva industrije i trgovine isključuje građansku odgovornost, ali ne znači dozvolu za uvoz i promet falsifikovanih proizvoda: proizvodi moraju biti legalno pušteni u promet u zemlji iz koje se uvoze u Rusiju.

Na spisku Ministarstva privrede i trgovine nalazi se 56 grupa roba – od rude i šljake, do oružja i municije. Tu su i vozila – brodovi, čamci, železničke lokomotive, vozni park i, naravno, automobili. Predmetno ministarstvo je dozvolilo paralelni uvoz vozila sledećih brendova: Land Rover, Jeep, Jaguar, Bentlei, General Motors, Cadillac, Chevrolet, Mitsubishi, Renault, Mercedes-Benz, Maybach, smart, BMW, Mini, Volkswagen, Škoda, Porsche, Audi, Toyota, Lexus, Lamborghini, Ferrari, MAN, Scania, Isuzu, Maserati, Aston Martin, Subaru, Suzuki, Honda, Infiniti, Nissan, Volvo, DAF, Rolls-Royce, Bugatti.

U dokumentu su navedeni i brendovi koji nisu zvanično zastupljeni na ruskom tržištu: Chrysler, Dodge, GMC, Hummer, Tesla, Lincoln, Acura, Seat, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack, kao i ugašene marke Rover i Daimler.

Međutim, kao što možete da primetite, na listu nije stavljen apsolutno nijedan kineski brend, imajući u vidu da logističke veze Rusije i Kine i dalje funkcionišu. Važno je znati da navedena naredba ruskog ministarstva ne zabranjuje uvoz vozila ozloglašenih brendova, a koja su sklopljena u Kini.

AutoRepublika

(895)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments