1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla daje milion dolara i Model 3 hakeru koji „provali u sistem“
Tesla daje milion dolara i Model 3 hakeru koji „provali u sistem“
0

Tesla daje milion dolara i Model 3 hakeru koji „provali u sistem“

204
0
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih automobila Tesla je ponovo pozvao hakere da pokušaju da pronađju sistemske faulove u kompjuterskom sistemu njihovih konektovanih automobila. Izazovu će hakeri moći da odgovore na godišnjem takmičenju „Pwn20wn“ koje se za “ljude njihove vrste” organizuje tokom marta u Vankuveru, izvestio je Electrek.

Pobednici u igri izazova će se radovati nagradnom fondu koji obuhvata nekoliko primeraka Modela 3 i novčanoj nagradi u iznosu od milion američkih dolara.

Na prošlogodišnjem martovskom okupljanju, grupa hakera je već osvojila jedan primerak Teslinog Modela 3 uz 35 hiljada američkih dolara nagrade. Priliku da se raduju kompenzaciji za spretnost, genijalci su dobili zahvaljujući tome što su uspeli da preuzmu kontrolu nad određenim kompjuterskim sistemima automobila.

Amat Kama i Ričard Žu iz tima nazvanog “Fluoroacetat” su raskrinkali, razotkrili slabosti softverskog sistema na američkom vozilu, tokom samog takmičarskog dela. Hakeri su ciljali na info-zabavni sistem Modela 3.

Događaji ovog tipa pomažu proizvođačima da usavrše bezbednosne mere, a takmičari se iz petnih žila trude da razvojnom timu pokažu da su sposobniji od njih samih.

Hakeri su prošle godine demonstrirali kako mogu da zavaraju sisteme na Teslinom Modelu S, navodeći ga da se prestroji u pogrešnu saobrćajnu traku koristeći se metodom nazvanim „protivnapad“. Taj metod predstavlja način kojim je moguće manipulisati modelom za automatsko učenje.

AutoRepublika

(204)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments