1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Corvette Stingray stigao u Evropu
Chevrolet Corvette Stingray stigao u Evropu
1

Chevrolet Corvette Stingray stigao u Evropu

428
1
Podelite sa prijateljima:

Američka marka saopštila je da je startovala prodaja modela Corvette Stingray, odnosno specijalnpg izdanja Launch Edition na Starom kontinentu. 

Davno su prošli dani kada je Chevrolet bio prisutan sa ove strane Atlantika, između ostalog i u Srbiji. I mada već neko vreme zvanično ne posluju u Evropi, ipak dva modela Chevroleta i dalje stižu do ovdašnjih kupaca i to su Camaro i Corvette.

Glavni uvoznik za Evropu lociran je u Švajcarskoj i potvrdio je da će uvesti 16 jedinica pomenute posebne edicije namenjenih za ovaj deo sveta. Čitava seriju čini osam kupea i isto toliko kabrioleta, a automobili će otići put Nemačke, Nizozemske i Velike Britanije. Ovi četvorotočkaši stići će do novih vlasnika u oktobru ove godine.

Modeli namenjeni evropskim potrošačima dolaziće standardno sa ZL51 paketom opreme. Ovakvi automobili dolaze sa Brembo kočnicama, izduvnim sistemom za visoke performanse, kao i Michelin Pilot Sport 4S pneumaticima. Tu je i opcionalni trim koji donosi mogućnosti snimanja podataka prilikom upotrebe na stazi, potom tu je i audio sistem kompanije Bose sa 14 zvučnika, kamera za vožnju unazad, kao i head-up displej. Interesantna opcija je i podizanje prednjeg dela vozila za 50 mm prilikom prelaska preko ležećih policajaca.

Podsetimo, Corvette Stingray koristi atmosferski 6,2-litarski V8 agregat. Ova pogonska jedinica isporučuje 475 ks i 613 Nm, što automobilu omogućava fantastične performanse. Juriš do „stotke“ se obavlja za svega 3,5 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 296 km/h. Snaga se na zadnje točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

AutoRepublika 

(428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Konačno , „Ferari“ u 1/2 cijene.