1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Range Rover Sport na prvoj fotografiji „bez kondoma“
Novi Range Rover Sport na prvoj fotografiji „bez kondoma“
1

Novi Range Rover Sport na prvoj fotografiji „bez kondoma“

1.21K
1
Podelite sa prijateljima:

Desetog maja ćemo svedočiti premijeri krosovera nazvanog Range Rover Sport, i u duhu takozvanog podgrevanja atmosfere pred premijeru, Jaguar Land Rover je do sada publiku častio samo tizerima. Međutim, sada se na globalnoj mreži pojavila i fotografija očekivanog noviteta u izdanju „kao od majke rođen“, što će reći „go-golcijat“ i u punoj veličini.

Kao što se moglo i očekivati, Britanci se nisu usudili da eksperimentišu sa dizajnom, a gledajući šta se dešava sa stilom BMW-a, bojažljivost uopšte nije loša osobina u ovom domenu. Dakle, Range Rover Sport je ostao veran sebi. Novajliju možete uporediti s modelom iz odlazećeg pokolenja, čiju smo fotografiju prezentovali ispod ovih redaka.

Range Rover Sport odlazeće, druge generacije

Novi Range Rover Sport je zadržao uobičajene proporcije i oblik karoserije, ali i male detalje kao što su zakošene obloge na prednjim branicima. Međutim, bočna strana karoserije je manje reljefna, ručke na vratima se sada mogu uvlačiti, a farovi su postali uži.

U isto vreme, tehničke promene će se pokazati značajnim, što se i moglo očekivati nakon sličnih zahvata izvedenih kod velike nove generacije Range Rovera. Manji model Sport će biti zasnovan na novoj arhitekturi s uzdužno postavljenim agregatom, a koja se zove MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture), i koja nudi sistem ogibljenja na zadnjoj osovini u pet tačaka, kao i prenos snage na sva četiri točka, uz spojnicu za prednju osovini.

Udarni pogonski sklop namenjen službi pod haubom SUV-a s imenom Range Rover Sport će biti redni šestocilindraš iz porodice agregata Ingenium. U pitanju su kako dizel, tako i benzinske jedinice obogaćene sistemom lakog hibrida na naponu od 48 volti. Treba reći da će s istim motorom biti ukombinovan i dopunjivi hibrid, dok će se na vrhu ponude naći model Range Rover Sport SVR pogonjen motorom marke BMW. Govorimo o biturbo benzinskom V8 motoru radne zapremine 4,4 litara.

AutoRepublika

(1212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Da dopunim naslov : izgleda ko 8===D