1. Home
  2. Vesti
  3. Hibridi Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer stižu do 2025. godine
Hibridi Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer stižu do 2025. godine
0

Hibridi Jeep Wagoneer i Grand Wagoneer stižu do 2025. godine

98
0
Podelite sa prijateljima:

Jeep Wagoneer i njegova luksuznija verzija pod značkom Grand Wagoneer su počeli da pristižu u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci, i za sada su dobili odlične reakcije medija i kupaca. Prodaja je iznosila 10.224 jedinica u prvom tromesečju ove godine, što je sasvim zadovoljavajuća brojka kada znamo da terenac ima relativno visoku cenu i još uvek ima problema s proizvodnjom, usled nedostatka kompjuterskih čipova.

Wagoneer i Grand Wagoneer se za sada nude samo sa dva atmosferska benzinaca sa osam cilindara, a naredne godine ćemo videti i par novih turbobenzinaca sa šest cilindara. Američki proizvođač vozila se sada fokusira na one konfiguracije za kupce koji bi da pripaze na troškove načinjene na benzinskoj pumpi. Pomalo je smešno da takvi kupci uopšte postoje, kada je reč o velikom terencu sa tri reda sedišta, ali Jeep očigledno zna nešto što je ostatku javnosti nepoznato.


U razgovoru sa kolegama sa sajta Motor Authority, prvi čovek kompanije Jeep, Džim Morison je rekao da ćemo videti Wagoneer i Grand Wagoneer 4xe do 2025. godine. Reč je o znački koju Jeep koristi koristi na mogim svojim modelima, a nedavno smo videli takvo izdanje i novog Wranglera i Grand Cherokija. U njihovim slučajevima kombinuje 2,0-litarski turbobenzinac sa električnim motorom za ukupno 375 konjskih snaga i maksimalnih 637 Nm obrtnog momenta.

Takođe je ekonomičniji od V6 motora i pruža veći obrtni momenat od velikog benzinca sa osam cilindara. Međutim, eksperti smatraju da bi takav motor bio previše mali da povuče ovaj terenac čija masa može da dostigne i brojku od 2,8 tona. Daleko od toga da je 375 „grla“ nedovoljno, ali za vozilo čija cena može da pređe brojku od šest cifara, više od toga je svakako poželjnije.

To je navelo medije da krenu sa spekulacijama da bi Wagoneer i Grand Wagoneer 4xe mogli da debituju hibrid koji bi ukombinovao pogonsku jedinicu sa šest cilindara, koji bi zatim bio prosleđen i komercijalnoj divizija Stellantisa nazvanoj Ram, kao i neki skupocenim terencima potpisanim od strane Alfe Romea i Maseratija.


Bilo kako bilo, do 2025. godine je ostalo još puno vremena tako da ne sumnjamo da će više informacija biti dostupno u budućnosti. Mi ćemo ih svakako promptno preneti!

AutoRepublika

(98)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments