1. Home
  2. Vesti
  3. Suzukiju preti dizelgejt zbog Fiatovih motora
Suzukiju preti dizelgejt zbog Fiatovih motora
4

Suzukiju preti dizelgejt zbog Fiatovih motora

523
4
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka nalazi se pod istragom zbog sumnje o postojanju „lažljivog softvera“ namenjenog za prevare regulacionih tela u vezi sa emisijom štetnih gasova. 

Istraga se sprovodi u nekoliko zemalja, od Nemačke, preko Italije do Mađarske, i deo je zapravo šireg „napada“ na automobilsku industriju odnosno brendove koji nisu bili u potpunosti „iskreni“ povodom emisije izduvnih gasova kod njihovih vozila.

Suzuki je optužen da je prodao više od 22.000 automobila koji su koristili pomenuti softver, i kako se za sada veruje u inostranim medijima, u pitanju su četvorotočkaši koji su koristili motore iz tadašnje FCA alijanse, odnosno Fiata. Navodno je u svemu učestvovala i Marelli grupacija, kojoj se na teret stavlja da je osposobila „lažljivi softver“ za navedene pogonske jedinice.

Naravno, reč je o dizel agregatima, ali za sada nema preciznijih informacija koji modeli su pod istragom. Suzuki je samo kratko saopštio da sarađuje sa svima koji vrše istragu.

Ovo nije prvi put da je ovaj brend povezan sa prevarama na polju emisije štetnih gasova. Suzuki je 2018. godine u Japanu priznao da je lažirao količinu izduvnih gasova na nekoliko svojih modela.

Ostaje da se vidi da li će doći do sudskog procesa i kakav će uopšte biti epilog istrage na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(523)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Žabari upropaste sve što dotaknu …

Iznogud Časni

Rece jeep

Iznogud Časni

Suzuki je 2018. godine u Japanu priznao da je lažirao količinu izduvnih gasova na nekoliko svojih modela.
O čemu je tu riječ?

moron

Sigurno ih je i tamo zeznuo Fiat 🙂