1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat menja Tipa sa SUV-om?
Fiat menja Tipa sa SUV-om?
6

Fiat menja Tipa sa SUV-om?

1.77K
6
Podelite sa prijateljima:

Da li će italijanska marka ponuditi SUV u C segmentu i šta bi to značilo za aktuelni Tipo? 

Olivije Fransoa, prvi čovek brenda iz Torina, još ranije je najavio da će Fiat u budućnosti ostati fokusiran na „gradske automobile“, odnosno na vozila dužine do 4,3 metra. Sve van toga, po njegovom mišljenju, ulazi u D segment i to je mesto gde Fiat ne želi da bude.

Naravno, to znači da će italijanski proizvođač u klasama koje jesu njegovo prirodno stanište, stoga nema mnogo bojazni za mališane sa Fiatovom značkom… Ali, šta je sa Tipom? Ipak je to projekat koji je suštinski došao iz Turske, i nikada nije dostigao neku ozbiljnu popularnost u EU – sem naravno u Italiji. Tipo je, ipak, imao određeni komercijalni uspeh u zemljama gde potrošači imaju manju platežnu moć i ostao kao jedna od alternativa za one koji nemaju dubok džep.

U novom razgovoru sa medijima – Olivije Fransoa istakao je potrebu da se uveća SUV gama Fiata… „Trenutno imamo samo jedan SUV, i to ostareli 500X. Želeo bih da naš portfolio čine najmanje tri modela u toj sferi“, kazao je prvi čovek italijanskog brenda.

Dakle, ako uzmemo u obzir da je već potvrđen jedan SUV iz B segmenta, kao naslednik za 500X, ali i da bi naredna Panda takođe trebalo da dobije krosover izdanje, ostaje prostor za još jedan veći model?

To bi mogao da bude upravo SUV iz C segmenta koji bi na kraju bio zamena za Tipa. Ne treba smetnuti sa uma da je Fiat već počeo da restruktuira ponudu Tipa u EU, pa je na nekim tržištima opstao samo Tipo Cross (kao što je slučaj u Francuskoj).

Ukoliko Fiat zaista plasira SUV-C model, onda će to gotovo sigurno značiti i kraj karijere za Tipo kakav trenutno poznajemo.

AutoRepublika 

(1765)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Zaista nisam protiv SUVova. Ali, auto industrija ide ka tome da se svi segmenti smanjuju a SUV raste. Sve će se na kraju svesti u jedan dominantan segment ..SUV, Mali SUV, srednji SUV, Veeliki SUV.

Gledam po gradu, vozi se jedna osoba, dosta sam u prirodi, retko viđam da iko SUVom izađe sa asfalta,

Nekako mi se čini da su prilično ne ekološki, pa mislim da će posle nekog zasićenja biti optuženi za ekološki pečat i time naprasno postati persona non grata. Videćemo

moron

Očekivano. Ceo C segment je u padu. Sedani se sve jadnije prodaju čak i u D segmentu. Karavane ionako u smislu prtljažnika mogu da menjaju SUV i krosover vozila. I onda je logično da ćeš ubuduće kao naslednika sadašnjeg Tipa da praviš samo jednu formu i to onu koja se najbolje prodaje.

Matija

Tipican problem povrsnog rukovodjenja u auto industriji: neki model se ne prodaje onako dobro kako bi to bilo po volji menadzera i biva izbacen iz proizvodnje bez pokusaja da se analizira gde su greske, sta to moze da bude bolje. Polako ali sigurno, pocinjem da mrzim SUV vozila jer postaju monokultura nase civilizacije i potiskuju sve ostalo sto je itekako korisno!

Laki

👍

BB

Pa ako uzmemo poslovicu da „Obilazi kao kiša oko Kragujevca“ dakle taj SUV treba da se proizvodi damo gdje će biti suv… 😜

Iznogud Časni

Suvtipo