1. Home
  2. Vesti
  3. Bloomberg: Renault i Nissan lišeni Gonovog vođstva – najveći gubitnici u industriji 2019.
Bloomberg: Renault i Nissan lišeni Gonovog vođstva – najveći gubitnici u industriji 2019.
4

Bloomberg: Renault i Nissan lišeni Gonovog vođstva – najveći gubitnici u industriji 2019.

523
4
Podelite sa prijateljima:

Ovo su definitivno dani Karlosa ​Gona. Ne samo što je pre par dana umakao „pravdi japanskog pravosuđa“ i vratio se u Liban odakle je, ne sluteći zlo, u novembru 2018. godine otišao u Tokio, nego je sada u prilici i da, među prvim vestima sa slobode, pročita i izveštaj Bloomberga u kom se navodi da su Renault i Nissan doživeli najveći pad u automobilskoj industriji 2019. godine, lišeni njegovimh menadžerskih usluga.

S  druge strane, Renault SA i Nissan Motor Co su uz ove pokazatelje, Gonovim bekstvom dobili “još malo soli na otvorene rane”. Ko nije pomno pratio zbivanja u industriji, valjalo bi ga podsetiti da je protiv Karlosa Gona aktivno više optužnih akata, ne samo u Japanu od strane Nissana, već i u Francuskoj, gde je advokate uposlio „njegov“ Renault.

Dakle, dva najgore ocenjena proizvođača na Bloombergovoj listi koja prati ostvarene indekse globalnih proizvođača automobila za 2019. godinu (Bloomberg World Auto Manufacturers Index 2019), upravo su Nissan sa negativnim indeksom od 27,7%, a onda i Renault uz minusnih 22,7%. Po dobru, godinu neće pamtiti ni BYD (-22,2%), a neće ni Suzuki Motor (-18%).

O prethodnoj godini će se s najviše ponosa govoriti na sednicama upravnog odbora u kompaniji Ferrari NV koja je ostvarila ubedljivo najbolji rezultat uz indeks od 66,5%.

Za radost ima razloga i urpava korejske kompanije Kia Motors Corp. (31,5%) kao i njihove kolege iz društva Tesla Inc. (25,7%). Naslednici dizelgejt prevarantske garniture su dobro polovali takođe. Volkswagen je na ovoj listi zabeležio plus od 24,6%.

AutoRepublika

(523)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

KIA? Moron i Zvezdan na aparatima! 🙂

Renault Terminator

Nisu mogli sa dizelgejtom nista,ali su sa Ghonom konacno sjebali Renault.Crni dani dolaze za Renault.Renault bi trebao vratiti Ghona na celo fabrike.Vise im se isplati da mu oproste malo kraduckanja i da ga puste da dovede Renault u u vrh po prodaji i profitu…

Don

Tačno tako

IvanZP

Nije to bilo kraduckanje nego vise nenamensko trosenje para i razmetanje.