1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Tonale dobija blizanca
Alfa Romeo Tonale dobija blizanca
4

Alfa Romeo Tonale dobija blizanca

480
4
Podelite sa prijateljima:

Kako javljaju američki mediji, Dodge će ove godine predstaviti SUV Hornet, koji će biti baziran na Alfinom Tonaleu. 

O modelu Hornet se dugo priča kod Dodgea, ali tek sada se vide neki konkretni potezi u vezi sa tim četvorotočkašem. Tim Kuniskis, prvi čovek Dodgea, navodno je potvrdio da će Hornet debitovati ove godine – kao jedan od bitnijih premijera za tu marku u poslednjem periodu.

Detalja o američkom SUV-u i dalje nema, mada tamošnji mediji raspolažu sa određenim informacijama. Naime, veruje se da će u suštini Dodge Hornet biti samo prepakovan Alfin Tonale. To bi značilo da će i taj nadolazeći krosover suštinski biti baziran na platformi Jeepa Compassa.

Dalje, pisalo se da bi Hornet mogao koristiti isključivo plug-in hibridni pogonski sklop, upravo onaj koji smo videli kod Tonalea. Ipak, takav razvoj događaja je možda malo nerealan, jer priključni hibridi nisu neka naročito popularna „roba“ sa druge strane Atlantskog okeana.

Ono o čemu se govorilo jeste i da će Dodge Hornet silaziti sa proizvodnih traka u Italiji, preciznije dolaziće iz fabrike Pomiljano. Ukoliko ovaj SUV zaista i debituje ove godine, to će onda biti prvi potpuno novi model kod Dodgea posle gotovo deset godina.

AutoRepublika 

(480)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Ajd pa neka im je sa srećom, stelantis potpisao ugovor o finansiranju sa srbijom, videćemo koliko su nam skinuli gaće. Ali, od 2024 bi trebali da imamo proizvodnju elektro automobila srednje klase u Kragujevcu.

Nadam se da će novi modeli biti proizvođeni u većem broju od 500La…

BB

Taman kad budu spremni i motori iz Novog Sada…

DUDE

Paaaa…Tonale vec ima starijeg brata na cijoj je osnovi nastao, a to je Jeep Compass.
Novi Compass moze se kupiti vec za 25.000eur, zivo me interesuje koliko ce kostati identicni Tonale kada stigne u Srbiju.

Bungi

Znači novi „Aldodž“.