1. Home
  2. Vesti
  3. Saznali smo cene električnog Smarta #1, ali u Kini…
Saznali smo cene električnog Smarta #1, ali u Kini…
1

Saznali smo cene električnog Smarta #1, ali u Kini…

186
1
Podelite sa prijateljima:

Početna cena iznosi 190.000 juana, odnosno nekih 27.500 evra prema današnjem kursu. 

Električni automobili nikako da postanu jeftiniji, a o pristupačnosti da ni ne govorimo… Smartov baterijski krosover je i zvanično otpočeo karijeru, i naravno gde drugo nego u matičnoj Kini. Kažemo matičnoj, jer je Smart danas praktično u rukama Kineza, s obzirom na to da se Mercedes u razvoju modela nije pitao ni oko čega sem oko dizajna…

U Kini je ovaj krosover dostupan u dva trima – Pro+ i Premium. Obe verzije koriste istu postavku – jedan elektromotor koji pokreće zadnje točkove i bateriju kapaciteta 66 kWh. Razlika je u dometu – Premium (prema WLTP protokolu) raspolaže sa 440 km, dok Pro+ ima nekih 20 km manjeg rejona kretanja.

Smart #1 Pro+ ima početnu cenu od 190.000 juana (27.500 evra), dok je za Premium izdanje u Kini neophodno izdvojiti još 40.000 juana odnosno nekih 5.800 evra. Tamošnji mediji ističu da će koncizan cenovnik za električni SUV stići u junu, a do tada moguće je naručiti ovaj automobil putem aplikacije na smartfonu za svega 500 juana (72 evra).

Prvi primerci Smarta #1 stići će do novih vlasnika u Kini u trećem kvartalu tekuće godine. Naravno, ovaj model se proizvodi u toj zemlji, te su potrošači u toj državi privilegovani po pitanju isporuka. Kupci u Evropi moći da poruče vozilo takođe ove godine, s tim da će prve „jedinice“ biti dostavljene tek iduće godine.

AutoRepublika 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Novi Smart ce sigurno doci u Evropu. U pogledu cene, moze da se ocekuje da ce kineskih 27.500 evra ovde da se pretvori u 40.000 evra – najmanje! Smart ce morati da se sukobi sa vise e-modela evropskih i korejskih proizvodjaca cija se cena krece u podrucju 40-45 hiljada evra.