1. Home
  2. Vesti
  3. Huawei priprema veliki krosover AITO M7
Huawei priprema veliki krosover AITO M7
1

Huawei priprema veliki krosover AITO M7

252
1
Podelite sa prijateljima:

Marku AITO je osmislio Huawei u nameri da je eksploatiše isključivo u segmentu električnih automobila. Ta četiri slova reprezentuju skraćenicu od anglo-saksonske tvrdnje: Adding Intelligence To Auto, što bi se moglo prevesti i kao „obogaćivanje automobila dodatom inteligencijom“. Prvi model marke je već nastupio na matičnom, kineskom tržištu, i u pitanju je hibridni krosover srednje veličine kojie se zove AITO M5 i koji staje 39 hiljada američkih dolara. Međutim, to nije u potpunosti originalan proizvod, već je za bazu uzet SUV Seres SF5, uz izmene u dizajnu i enterijeru. 

Zato će drugi model marke AITO biti nezavisan, iako konstruisan uz obilatu pomoć mašinskih inženjera iz koncerna Sokon Industry Group, a koji je opet u vlasništvu Seresa.

Veliki krosover AITO M7 je moguće videti zahvaljujući relevantnoj objavi na sajtu organizacije koja se u Kini bavi sertifikacijom. Novajlija je u smislu veličine uporedi s renomiranim modelima Volvo XC90 i Audi Q7, pa je tako dugačak 5.020 milimetara, širok je 1.945 mm, dok je visok 1.775 mm.

S druge strane, Kinez je inferioran u odnosu na pomenuti duo po pitanju međuosovinskog rastojanja, pa tako nudi 2.820 mm umesto 2.984 i 2995 mm, redom. Deklarisano je da će novitet ležati na naplacima koji u prečniku poseduju 20 inča, kao i da će nuditi kabinu s mestima za sedenje u tri reda, uz mogućnost smeštaja do šest putnika.

Drugi model u rastućoj paleti marke AITO, krosover M7 jeste hibrid. Pogonski sklop čini 1,5-litarski turbobenzinski četvorocilindraš sa 125 konjskih snaga koji služi samo kao agregat (za proizvodnju struje), i funkcija mu se tiče dopune baterijskih ćelija. Točkove okreće sila koju obezbeđuje električni motor proizveden od strane kompanije Huawei, i on isporučuje dovoljne 272 konjske snage.

Nažalost, drugih pojedinosti nemamo jer nisu obelodanjene još uvek, pa ćemo na tehničke specifikacije, ali i na fotografije enterijera morati da pričekamo. Do kada – ne zna se precizno, ali premijera će svakako uslediti pre nego li nastupi 2023. godina, za koju je najavljen početak prodaje M7-ice.

AutoRepublika

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

A ti baš imaju mrežu servisa, salona, dijelova……ko će ovo kupovat?