1. Home
  2. Izdvojeno
  3. Mercedes-AMG GLC63 i GLC63 Coupe
Mercedes-AMG GLC63 i GLC63 Coupe
0

Mercedes-AMG GLC63 i GLC63 Coupe

148
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-AMG GLC63 i GLC63 Coupe spremni za Njujork.

Ekipa iz Afalterbaha neumoljivo radi. Na tretman „steroidima“ su stigli i GLC krosoveri. U „Velikoj jabuci“ će se pojaviti u tri izdanja – GLC63, GLC63 Coupe i GLC63 S Coupe.

Agregat oko kojeg se sve vrti je 4,0-litarski biturbo V8, dostupan u različitim nivoima snage. Standardna verzija u obe varijante raspolaže sa 476 konja (350 kW) i 650 Nm. GLC63 S Coupe je još potentniji sa 510 ks i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Biturbo V8 kupcima pruža silovito ubrzanje, jer i „standardna“ GLC63 i GLC63 Coupe verzija do „stotke“ ubrzava za 4 sekunde. GLC 63 S Coupe je još brži jer mu je za istu radnju potrebno 3,8 sekundi. Poređenja radi, AMG GT Roadster do 100 km/h ubrzava za 4 sekunde a GT C Coupe za 3,8 sekundi.

U obe GLC63 varijante menjač je devetostepeni automatski, koji snagu preko 4MATIC+ pogona prenosi na sve točkove. Ovaj sistem inicijalno šalje snagu na zadnju osovinu, ali po potrebi seli obrtni moment na prednje točkove. Na standardnom GLC63 mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem kontroliše trakciju, dok GLC63 S za iste potrebe koristi elektronsku jedinicu. Svi modeli poseduju vazdušno ogibljenje sa tri komore i adaptivne amortizere. Uz kontrolu eksploatacije komora, vozilo menja raspon amortizovanja u zavisnosti od želje vozača.

S vizuelnog aspekta, GLC63 karakteriše poznata Panamericana maska hladnjaka iz AMG GT R-a. Širi lukovi točkova pokrivaju točkove od 19 (GLC63) i 20 cola (GLC63 S Coupe). Pozadi počiva dublji difuzor atraktivnog izgleda sa četvorostrukim završecima izduvnih cevi. Kupci koji preferiraju dvobojnu varijantu mogu da naruče opcioni AMG Night paket, koji uključuje komponente visokog sjaja obojene u crno, poput prednjeg splitera, insertacija u pragovima, retroviziora, bočnog trima i okvira prozora.

Što se unutrašnjosti tiče, Mercedes MB-Tex ručno rađen kožni tapacirung prekriva gotovo sve, uključujući i panel instrumentacije. GLC63 S Coupe takođe profitira na AMG Performance volanu. Kupci mogu da odaberu i nadgradnju u vidu napa kože sa AMG Performance Studio enterijerom.

 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments