1. Home
  2. Sajmovi
  3. Jeep Wagoneer prikazan s novim motorom Hurricane
Jeep Wagoneer prikazan s novim motorom Hurricane
1

Jeep Wagoneer prikazan s novim motorom Hurricane

264
1
Podelite sa prijateljima:

Jeep Wagoneer i njegovo luksuznije izdanje Grand Wagoneer su se nedavno pojavili u izložbeno-prodajnim salonima i nismo mogli da sakrijemo oduševljenje kada smo ih videli na jednom sajmu pre nekoliko meseci. Američki proizvođač vozila pruža nekoliko opcija i konfiguracija za kupce bez obzira na veličinu novčanika, pa tako Jeepov terenac konkuriše i onima u radničkoj klasi kao što su Chevrolet Tahoe i Ford Expedition, kao i premijum modelima kao tipa Cadillac Escalade i Lincoln Navigator.

Na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku smo videli još nekoliko konfiguracija. Jedna od njih je ona sa dužim međuosovinskim rastojanjem koja se zove „long“ („dugačka“), ali mnogo veću pažnju je privukao par novih motora sa šest cilindara u linijskoj konfiguraciji pod kodnom oznakom Hurricane.

O njemu smo pisali nekoliko puta i pominjali ga kao zamenu za veoma popularni, ali zastareli agregat Hemi sa osam cilindara. Razvijen je od strane Stellantisa za upotrebu mnogih brendova širom sveta.

I po čemu se onda Long razlikuje od svakog drugog Wagoneera i Grand Wagoneera na ulici? Pa najviše po zapremini prtljažnika, pošto je dugačak 5,8 metara, a takva brojka je za 30 centimetara upečatljivija u poređenju sa standardnim modelima. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 18 centimetara i sada iznosi 3,3 metra, a dok je određeni deo tih dimenzija otišao na prostor za noge na zadnjim sedištima, najviše je profitirao spomenuti prtljažnik i on sada pruža čak 1.252 litara prostora u najvećem izdanju. Kada se spuste zadnja sedišta, cifra raste do 2.515 litara, a Long će biti dostupan u konfiguraciji za sedam ili osam putnika.

Kao što smo spomenuli, videli smo i novi 3,0-litarski turbobenzinac Hurricane koji će biti deo standardne opreme na Long verziji Wagoneera i Grand Wagoneera. Ostatak ponude će nastaviti da koristi starije benzince sa osim cilindara, ali generalna ideja je ona po kojoj će Hurricane vremenom u potpunosti penzionisati Hemi.

Dostupan je u dve konfiguracije. Ona bazna razvija 420 konjskih snaga i maksimalnih 635 Nm obrtnog momenta dok moćnije izdanje stiže sa 510 „grla“ i maksimalnih 678 Nm obrtnog momenta. Jedini menjač u izboru je osmostepeni automatski, a snaga se prenosi na zadnje ili sva četiri točka. Radi poređenja, regularni model se nudi sa izborom od dva V8 motora zapremine 5,7 litara (392 konjskih snaga) i 6,4 litre (471 konjska snaga), a Jeep nam kaže da će Hurricane biti za oko 15% ekonomičniji uz već viđenu razliku u snazi.

Model za 2023. godinu stiže i sa novim uConnect sistemom koji donosi 12-inčni monitor, a i putnici na zadnjim sedištima mogu da dobiju 10,3-inčni monitor.

A sad još samo čekamo dan kada ćemo videti novi I6 u Dodgu Chargeru i/ili Challengeru…

AutoRepublika

(264)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

novi jeep je pravi hit
rock you like a hurricane