1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Passat će porasti, dizel motori ostaju u ponudi
Novi VW Passat će porasti, dizel motori ostaju u ponudi
6

Novi VW Passat će porasti, dizel motori ostaju u ponudi

3.50K
6
Podelite sa prijateljima:

Naredna generacija Passata trebalo bi da stupi na scenu 2023. godine i doneće velike promene za ovaj model. 

Novi Passat će se proizvoditi u Bratislavi, gde se vrši montaža i Touarega. Ono što ističu novinari iz nekoliko britanskih stručnih portala, to je da će Passat ostati veran MQB platformi i u budućoj iteraciji. Naravno, isto će važiti i za Škodu Superb, koja će se takođe proizvoditi u ovoj fabrici u Slovačkoj.

Svestranost i upotrebljivost biće neki od najvećih prioriteta za novi Passat. Volkswagen ima poprilično veliku ponudu karavana uključujući Arteon i Golf, i čini se da oba pritiskaju model iz D segmenta. Stoga je nemačka marka rešila da budući adut iz D segmenta bude ujedno i najpraktičniji do sada. Još ranije je bilo govora da će Passat nestati iz ponude u limuzinskom izdanju, a čini se da će zaista tako i biti već o sledeće iteracije.

Očekuje se da međuosovinsko rastojanje kod narednog Passata bude najmanje 2,85 m, a cilj je napraviti što više prostora za putnike na zadnjim sedištima, ali ujedno ponuditi i što je moguće veći prtljažnik.

Što se tiče palete motora lepa vest je da Volkswagen nema nameru da se odrekne TDI agregata u ovom segmentu. Očekuje se da ponudi bude 2,0 TDI u dva izdanja – sa 150 odnosno 200 ks. Pored dizelaša, kupci će naravno moći da odaberu i neki od benzinskih motora. Nije jasno šta će Volkswagen ponuditi, ali se veruje da će biti izbor od najmanje dva benzinska motora.

Za one koji žele mogućnost vožnje u EV režimu, nemački brend je predvideo plug-in hibridne varijante novog Passata. Novitet će koristiti bateriju većeg kapaciteta od aktuelnog izdanja, i očekuje se da domet u EV režimu iznosi oko 100 km, što će biti značajno unapređenje. Osnovni plug-in hibrid bi trebalo da isporučuje ukupno 200 ks, a ponudi će se najverovatnije naći i GTE verzija sa nekih 250 „grla“.

Pored toga, Volkswagen će primeniti najmoderniju tehnologiju kada je reč o pasivnim i aktivnim bezbednosnim sistemima. Sve u cilju da Passat ostane lider u D segmentu, koji je nažalost u izumiranju…

AutoRepublika 

(3502)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Navijam za novi passat. Drago mi je da će da preživi i kao model, a i zbog najave motorizacije. Teško da će ikada više da se pojavi vozilo koje nudi toliko prostora za putnike kao passat, posebno kao karavan. Neki dan gledah Marek-ov test za ID.4. Marek nije mnogo previsok čovek (mislim da je oko 175 ), a on kada sedne pozadi u ID.4 ( visok 161 cm ), jedva da iznad glave ima par cm slobodnog prostora. Smeštaj baterija je ogroman problem za sva baterijska vozila (bilo kog tipa). Gde god da ih staviš zavisno od vrste, da li… Pročitaj više »

BB

Onda Peugeot Rifter na struju… Mislim da kod njega je teško „pojesti“ sav prostor koji ima 😉

moron

Da, u električni Rifter/Berlingo/Combo/City Verso, čovek bi „ladno“ mogao „u pod“ da stavi baterije za autonomiju za jedno 2.000 km, a da u vozilu ostane mesta za glave dvometraša.

don

Ma 6000km , šta 2000. Dildo i po je to. A to što ima dizela za 2000km koga boli k ..

Bungi

I kad ubaciš u njih tolike baterije možeš ladno i osovine od Fap-a,malo ih suziš, da stanu po širini.

Rikošet

Iskreno meni kod Passata smeta, ali baš smeta tunel mjenjača koji pozadi ubija u pojam putnika koji sjedi u sredini. Toga recimo u jednom Avensisu nije bilo. Pod ravan kao tepsija… Passatova oprema je teška sirotinja u poređenju sa konkurencijom, a i dizel motorizacija mu je od „dizelgejta“ postala osjetno inertnija i slabija nego što je bila kad su TDI motori disali punim pućima i izbacivali CO2 neopterećeni DPF-om… Tada su svi imali 15 do 20% više snage na točkovima nego što je deklarisano subjektivno tvrdim… DSG je puno slabiji u pogledu kulture rada (trzaja…) u odnosu na PSA AT8,… Pročitaj više »