1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan povlači još 150.000 vozila u nastavku afere sa kontorlom kvaliteta
Nissan povlači još 150.000 vozila u nastavku afere sa kontorlom kvaliteta
1

Nissan povlači još 150.000 vozila u nastavku afere sa kontorlom kvaliteta

198
1
Podelite sa prijateljima:

Nissan Motor Co je pre nekoliko sati objavio da je prinuđen da povuče još 150.000 vozila koja su prodata na matičnom, japanskom tržištu, zbog kontrole kvaliteta koju su sprovela nekvalifikovana lica, neposredno pre isporuke vozila iz fabričkog kruga.

“Nissan je identifikovao još nekoliko odstupanja od propisa uzrokovanih neadekvatnom primenom procedura koje se tiču internih kontrola,” naveo je japanski proizvođač u saopštenju za javnost.

Poslednje “nesaglasnosti” se odnose konkretnije, na neadekvatne inspekcije kočnog sistema, zatim sistema upravljanja, sistema za merenje brzine kretanja vozila i sistema za elektronsku kontrolu stabilnosti, navodi Nissan.

Nissan se već obrukao tokom prethodne godine po identičnom osnovu, kada je kompanija po prvi put utvrdila da su nestručna lica vršila finalne provere kvaliteta gotovih proizvoda. Proizvođač je dodatno, u julu ove godine, sprovođenjem testova na izabranom uzorku, ustanovio da su kontrole vezane za potrošnju automobila, kao i pratećih štetnih emisija, izvršene mimo važećih protokola i standarda važećih u Japanu.

Od oktobra prošle godine, Nissan je bio prinuđen da povuče više od milion vozila u Japanu, a sve zbog gore opisanih razloga.

AutoRepublika

 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

smece