1. Home
  2. Vesti
  3. Šuška se – Appleov automobil će koštati oko 100.000 dolara
Šuška se – Appleov automobil će koštati oko 100.000 dolara
1

Šuška se – Appleov automobil će koštati oko 100.000 dolara

846
1
Podelite sa prijateljima:

S obzirom na to da će nositi znakić zagrižene jabuke, ne čudi nas izuzetno visoka cena o kojoj se govori. 

O projektu Appleovog automobila priča se godinama unazad. No, činjenica je da američka kompanija uspeva vešto da sakrije detalje o ovom projektu. Šta više, zna se samo da će biti član EV segmenta, i tu staje lista činjenica o budućem modelu.

Mediji iz SAD sada prenose trač da će budući Apple automobil biti bizarno skup – te da će startna cena biti oko 100.000 američkih dolara. S druge strane, pojedini portali pišu da bi to mogla biti cena za neki od prestižnijih trimova, a ne uvodnu varijantu.

Takođe, javljaju i da je Apple odlučio da ubrza ceo razvoj. Navodno je cilj bio da se automobil plasira 2027. godine, ali kako se tržište električnih vozila rapidno razvija u poslednje vreme, uprava Applea rešila je da svoj četvorotočkaš predstavi najkasnije 2025. godine.

Još uvek nije poznato ni kakvu će formu imati ovaj budući automobil (pretpostavlja se SUV/krosover), kao ni ko će ga proizvoditi. Sam Apple nema kapacitete da vrši montažu vozila, te će taj posao morati da prepusti nekom drugom. Pričalo se da bi to mogla biti Hyundai grupa, razni kineski brendovi, pa između ostalog i Magna Steyr…

AutoRepublika 

(846)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Sad kad Samsung izbaci sa preklopom ali bez garancije na funkcionalnost, a koja usput ne pokriva baterije itd.