1. Home
  2. Vesti
  3. Subaru, Mazda i Suzuki se pridužuju Toyotinom projektu
Subaru, Mazda i Suzuki se pridužuju Toyotinom projektu
0

Subaru, Mazda i Suzuki se pridužuju Toyotinom projektu

233
0
Podelite sa prijateljima:

Pet japanskih proizvođača automobila, uključujući Subaru Corp., Suzuki Motor Corp. i Mazdu Motor Corp., investiraće u usluge autonomnog prevoza po pozivu, što je projekat koji su postavili SoftBank Corp. i Toyota Motor Corp.

Mazda, Suzuki, Subaru, Isuzu Motors i Toyotin Daihatsu, investiraće po 57,1 milion jena (530.620 dolara) u poduhvat pod imenom „Monet“, za šta će zauzvrat dobiti dva odsto udela.

SoftBank i Toyota će zadržati svoje udele od 35 odsto u kompaniji, čija kapitalizacija sada iznosi 26,6 miliona dolara. Honda Motor Co. i Hino Motors, takođe će dodatno uložiti u projekat ali će zadržati udeo od 10 odsto.

Ovaj poduhvat, lansiran u oktobru, za cilj ima da obezbedi autobuski prevoz po zahtevu i usluge prevoza u Japanu sledeće godine, kao i uslužnu platformu za električna vozila, najranije 2023., baziranu na Toyotinom e-palette multifunkcionalnom vozilu.

Monet se osnažuje novim partnerima jer se pridružuje ekosistemu u kojem dominiraju „startap“ firme kao što su Uber Technologies Inc., Didi Chuxing i Lyft Inc. Tradicionalni proizvođači se udružuju da bi se adekvatno takmičili u oblasti koja u fokus stavlja uslugu prevoza a ne prodaju vozila individualnim kupcima.

Proizvođači takođe udružuju snage s tehnološkim kompanijama, ali i međusobno, da bi se lakše nosili s ogromnim investicijama i stekli neophodnu ekspertizu u oblasti softvera, neophodnog za razvoj novih usluga.

Nova investicija će za rezultat imati produbljivanje partnerstva  Suzukija, Mazde i Subarua s Toyotom, jer su se već složili da pojačaju „vatrenu moć“ najvećeg japanskog proizvođača kada je reč o električnim automobilima i ostalim tehnologijama budućnosti.

AutoRepublika

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments