1. Home
  2. Vesti
  3. Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
0

Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji

531
0
Podelite sa prijateljima:

Pobednik je naravno isti, ali bi već narednog meseca top lista sa Apenina mogla imati drugačiji izgled. 

Tokom avgusta u Italiji je registrovano 64.689 novih automobila, što je za gotovo 28% slabiji rezultat nego u istom mesecu lane. Pad prodaje se objašnjava krizom u vezi sa korona virusom, ali i nedostatkom komponenti poput poluprovodnika i mikročipova.

U ovakvim uslovima, Fiat Panda nastavlja da vlada italijanskim tržištem sa 3.059 isporučenih jedinica tokom prethodnog meseca. Ipak, na drugom mestu sa svega nekoliko desetina primeraka manje našao se Fiat 500, i sve se čini da će u septembru preteći sestru Pandu. Za „fiću“ su se odlučila 3.022 kupca.

Treće mesto pripalo je Lanciji Ypsilon, ujedno i jedinom modelu ovog brenda. Ypsilon je u avgustu upisao 2.066 registracija. Na četvrtoj poziciji je Renault Captur (1.942), dok je petoplasirana Ford Puma (1.864).

Šesti na listi je Jeep Renegade, za koji su novac izdvojila 1.752 potrošača u Italiji. Sedmo mesto zauzeo je Toyotin Yaris sa 1.738 prodatih vozila. Osmi je još jedan Jeepov model, ovaj put Compass (1.637).

Devetoplasirani je domaći Fiat 500X (1.388), dok je Top 10 zaokružio francuski adut – Renault Clio (1.325). Zanimljivo je da je među deset najpopularnijih čak pet pripadnika SUV segmenta.

Nadomak najbolje plasiranih našli su se i Dacia Sandero (1.301), te Volkswagen T-Roc (1.298) i Dacia Duster sa 1.242 isporuke. Verovali ili ne, ali ostareli „Šumadinac“ odnosno Fiat 500L bio je avgustu na 14. poziciji sa 970 indeksiranih registracija u Italiji.

AutoRepublika 

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments