1. Home
  2. Vesti
  3. Ford sprema ažuriranje Kuge i dva nova električna automobila
Ford sprema ažuriranje Kuge i dva nova električna automobila
1

Ford sprema ažuriranje Kuge i dva nova električna automobila

163
1
Podelite sa prijateljima:

Ford je pokrenuo svu mašineriju sa ciljem da materijalizuje ambicioznu proizvodnu ofanzivu za sledeću godinu. Fordove novitete za 2023. predvodiće „održiva“ mobilnost. To će biti odlučujuće za kompaniju da ubrza svoj proces elektrifikacije na evropskom tržištu.

Na dnevnom redu nije samo dugo očekivana obnova Forda Kuge, već uključuje i lansiranje dva potpuno nova električna vozila, koja će nositi pečat „Made in Europe” jer će se proces serijske proizvodnje odvijati u Evropi.

Jedna od novina koju će Ford predstaviti ove godine odnosi se upravo na jedan od njegovih najpopularnijih modela – Forda Kugu. Dugo očekivani restajling SUV-a proizvedenog u Španiji konačno će ugledati svetlost dana i omogućiće ovoj generaciji da se suoči sa konkurencijom do kraja svog „mandata“.

Ažiriranje Kuge je predviđeno kroz novi Ford Escape 2023 koji je nedavno predstavljen u Americi. Oba modela su veoma blisko povezana. Nova Kuga će imati obnovljenu spoljašnji izgled i proširenu tehnološku opremu. Pored toga, nije isključeno da dođe do promena u delu mehanike radi poboljšanja efikasnosti.

Ford će takođe povećati svoju malu evropsku ponudu električnih automobila. 2023. godine dolazi na scenu novi i ielektrični SUV – Ford Puma E. Predstojeći oproštaj od Fieste otvara put električnoj Pumi. Proizvodiće se u Evropi, u poljakom gradu Krakovu. U istom proizvodnom centru gde se proizvodi Ford Puma sa termičkim motorom.

Plan je da nova električna Puma igra vodeću ulogu u električnom B-SUV segmentu kao i termička verzija. Imaće maksimalni domet od oko 350 kilometara. Baterija neće biti preterano velika što je ključ za dobijanje razumne (u dilemi smo da li ovde treba staviti navodnike) prodajne cene.

Treba spomenuti i još jedan električni SUV čije ime je do danas nepoznato. Međutim, do sada potvrđeni detalji sugerišu model koji će takođe biti ključan u pomenutom procesu prelaska na električne automobile koji je Ford pokrenuo u Evropi.

Reč je o SUV-u srednje veličine koji se nalazi na platformi MEB Volkswagen grupe. To je rezultat saradnje oba proizvođača. Sa dometom do 500 km prema WLTP ciklusu, proizvodiće se u Kelnu (Nemačka).

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Ford na platformi VW? Ne hvala. Radije ću jahati medvjeda uz sav rizik koji to nosi.