1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep se u Francuskoj odriče samostalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem
Jeep se u Francuskoj odriče samostalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem
4

Jeep se u Francuskoj odriče samostalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem

286
4
Podelite sa prijateljima:

Došla je nova faza elektrifikacije Jeepa i ona kreće upravo iz Francuske. 

Zemlja trikolora biće prva država u Evropi gde će Jeep (skoro) u potpunosti povući samostalne SUS motore. Tačnije, od 31. maja više neće biti moguće naručiti bilo koji Jeepov model u Francuskoj koji koristi isključivo benzinski ili dizel agregat.

Od tog dana Jeep će nuditi samo elektrifikovane pogonske sklopove. Suštinski, američki brend planira da se osloni pre svega na prodaju plug-in hibridnih četvorotočkaša. Ovakav pogonski sklop Jeep nudi na nekolicini modela – Renegade i Compass već dve godine imaju baterijske verzije, a od skoro je poseduje i Grand Cherokee.

Renegade i Compass takođe imaju pravo i na novi 1,5-litarski benzinac koji dolazi potpomognut sistemom blagog hibrida od 48V. O ovoj kombinaciji su pres službe Stellantisa do sada spevale prave epove, no sigurni smo da će to detaljno ispitati naš Perica Rajković, prvom prilikom!

U Jeepu navode da su se odlučili da sa novom strategijom krenu upravo iz Francuske zbog otvorenosti tamošnjih kupaca za plug-in hibride. Šta više, oni ističu da je u prošloj godini više od polovine prodatih jedinica iz njihovog portfolija u ovoj zemlji otpalo upravo na baterijske varijante, odnosno priključne hibride.

Mada je Jeep krenuo putem odricanja od SUS agregata, u svojoj ponudi on (i dalje) nema čistokrvni EV model. Takav automobil trebalo bi da stigne naredne godine, i po svemu sudeći to će biti krosover iz B segmenta baziran na CMP platformi nekadašnje PSA grupacije.

AutoRepublika 

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kakva odvratna vest o tako lepom i praktičnom vozilu … SUV B segmenta koji u drugom redu sedišta ima ubedljivo najveći „Headroom“. Ogromna većina ostalih predstavnika te klase je po tom pitanju za njega teški smehotres.

Iznogud Časni

Ti samo o jednom modelu zboriš , renegadeu a ovaj o čitavom džipu.
A i ovaj novi mi se svidio u smislu vozačkog okruženja , mislim na veliku poglavicu, jedino su materijali tvrdi a košta 100k. Dočim bi dildanje pasalo onom RAMu jer bi valjda smanjilo potrošnju sa 24l na nesto manje. Ako…

moron

Po ugledu na tebe, pre ostavljanja komentara pročitao sam samo naslov i samo pogledao fotografiju iznad njega 😀

M M

Eeee, moji drugari. Evo ima već par godina kako pričam o opštoj propasti Evrope. I sam nisam verovao da će to dosegnuti ove granice ljudske gluposti. A ova vest je dokaz da se sveopšta propast Evrope nastavlja.