1. Home
  2. Vesti
  3. Top 10 najpopularnijih modela automobila u Velikoj Britaniji
Top 10 najpopularnijih modela automobila u Velikoj Britaniji
4

Top 10 najpopularnijih modela automobila u Velikoj Britaniji

473
4
Podelite sa prijateljima:

Ovo su vozila koja su bila najčešći izbor potrošača na Ostrvu.

Opel, odnosno Vauxhall Corsa nastavlja da suvereno vlada britanskim tržište i u prvom kvartalu tekuće godine upisala je na svoj konto gotovo 10.000 registracija. Na drugoj poziciji i ujedno najprodavaniji SUV u Britaniji jeste Kia Sportage sa 8.697 dostavljenih vozila.

Trećeplasirani je jedan krosover – Ford Puma. Za “kuguara” se rešilo 8.529 kupaca u prvom tromesečju u UK. Četvrta pozicija pripala je Hyundaijevom Tucsonu koje je brojao do 7.889 prodatih komada, dok je peto mesto zauzeo domaći Mini (7.860).

Najprodavaniji automobili u Velikoj Britaniji u prvom kvartalu 2022. godine:

Plasman Model Broj registracija
1. Vauxhall Corsa 9.797
2. Kia Sportage 8.697
3. Ford Puma 8.529
4. Hyundai Tucson 7.889
5. Mini 7.860
6. Tesla Model Y 7.774
7. Tesla Model 3 7.773
8. Nissan Qashqai 7.531
9. Vauxhall Mokka 7.395
10. Kia Niro 7.194

AutoRepublika 

(473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A nekada je QQ žario i palio.
Tek, bravo za Sportage i Tucsona.

J4ZZ3R

Pa QQ je i dalje na listi, solidan treći u klasi. Ono što je meni zanimljivo jeste da na listi žare i pale tzv predizajnirani automobili poput Sportage-a, Tucsona, pa i Pume. Odličan je i plasman Opela koji se valjda kupuje zato što se Voksl smatra domaćim brendom!? Ok za Mokku, ona je predizajnirana takođe. Zanimljiv je izostanak Francuza, Fiata 500 i punokrvnih Nemaca

Iznogud Časni

treci u klasi bolje zvuci neg osmi na listi. 🙂

Iznogud Časni

zaboli me za britance