1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Silverado Police Pursuit će juriti loše momke
Chevrolet Silverado Police Pursuit će juriti loše momke
0

Chevrolet Silverado Police Pursuit će juriti loše momke

147
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Ford u potpunosti dominira u kategoriji političkih automobila na američkom tržištu. Njegov nekadašnji model Crown Victoria je sinonim za „momke u plavom“, a čak i danas, kada više nije u proizvodnji, policijske snage koriste njegovu varijaciju zvanu Police Utility. Reč je o modifikovanom izdanju popularnog krosovera Explorer i više od polovine svih novih policijskih četvorotočkaša na američkim putevima, čini baš Police Utility.

Izuzetno popularan je i pikap kamionet F-150, a sve štoa Chevrolet ima da ponudi je određeni broj primeraka terenca Tahoe za one visoko pozicionirane osobe u firmi. To će se uskoro promeniti kada novi kamionet stigne na tržište.


Američki proizvođač vozila ga naziva Police Pursuit, a reč je o policijskom izdanju drumskog pikapa Silverado. Pomalo ironično ime, pošto sumnjamo da će ikoga juriti pri velikim brzinama, a glavna svrha mu je neke druge prirode.

Naime, momci u plavom uglavnom koriste kamionete za patroliranje u planinskim predelima, kao i da povuku prikolice sa konjima na mesta gde se održavaju festivali. U takvim uslovima su veoma popularni konji, pošto se lakše probijaju kroz gužvu, a naravno potrebno ih je dovesti do željene lokacije. Crown Victoria ili neka slična limuzina sigurno neće biti u stanju da povuče prikolicu, pa Silverado definitivno stiže kao veliki konkurent spomenutom Fordu F-150.

U svakom slučaju, Police Pursuit pokreće atmosferski 6,2-litarski benzinac koji razvija 355 konjskih snaga i maksimalnih 518 Nm obrtnog momenta. Dok je rival iz Forda odavno prešao na turbobenzince, a u istom pravcu ide i Ram, General Motors smatra da vreme „kamionskih“ atmosferskih motora definitivno nije prošlo.

Menjač je desetostepeni automatski koji je, ironično, razvijen u zajedničkom poslu sa Fordom i takođe ga možemo videti u modelu F-150. Chevrolet kaže da je jedina izmena u poređenju sa drumskim modelom ona po pitanju većeg vazdušnog filtera, ali da su značajne modifikacije usledile na račun kočnica.

Iza glomaznih 20-inčnih felni se nalaze 16-inčni diskovi i Brembo pločice, dok je zadnje ogibljenje pozajmljeno sa ekstremnije verzije HeavyDuty. Chevrolet napominje da će Police Pursuit moći komotno da povuče oko 4,2 tone, ali nam ne govori kakvo će biti ubrzanje niti koliko če maksimalna brzina iznositi.

Američki proizvođač vozila nije objavio fotografije enterijera, ali kaže da će on biti uglavnom prekriven jeftinijim materijalima radi niže cene i jeftinijeg održavanja. Jedini detalji koji su zadržani sa serijskog modela su oni po pitanju bezbednosti.

Tokom letnjih meseci policijske snage će dobiti priliku da ga testiraju i naruče, a prvi primerci će biti isporučeni mušterijama do kraja godine.

AutoRepublika

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments