1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet ponovo osvežio model Camaro
Chevrolet ponovo osvežio model Camaro
0

Chevrolet ponovo osvežio model Camaro

286
0
Podelite sa prijateljima:

Čini nam se da Chevrolet nikako ne može dođe na zelenu granu sa modelom Camaro. Od trenutka kada je šesta generacija debitovala pre četiri godine, američki proizvođač vozila je već dva puta osvežavao svog sportistu, ali niti jedan put nije dobio željene rezultate. Ne samo što je Ford Mustang ubedljivo pobedio u prodajnom ratu, već se u poslednjih nekoliko godina ispred Camara nalazi i zastareli Dodge Challenger.

Za 2021. godinu General Motors je spremio još jedno malo osveženje sa ciljem da približi ostatak jeftinije ponude skupocenom ZL1 modelu. To se pre svega odnosi na desetostepeni automatski menjač, koji je sada deo standardne opreme na osnovnoj SS 1LE verziji s V8 agregatom.

Ovaj model se do sada mogao naručiti samo sa šestostepenom manuelnom transmisijom. Ostatak mehanike je identičan i zasniva se na tri benzinca (zapremine 2,0, 3,6 i 6,2 litre) kao i izboru šestostepenog manuelnog i osmostepenog automatskog menjača.

Po pitanju opreme, najveća vest stiže u vidu omogućavanja povezivanja multimedijalnog sistema sa mobilnim telefonom preko Android Auto i Apple CarPlay opcija konektivnosti. Dok je vlasnik u prošlosti morao da koristi kabl da poveže svoj mobilni telefon, počev od naredne godine će moći da to uradi bežično.

Chevrolet nije ponudio nikakve dizajnerske promene, ali je dodao novu tamno crvenu boju umesto do sadašnje tamno zelene. Iako su određeni mediji izuzetno voleli takvu boju, većina kupaca je ipak zaobilazila.

Osveženi Camaro stiže u izložbeno-prodajne salone na jesen gde će se kupcima nuditi po početnoj ceni od 25.995 američkih dolara. Ovo je možda poslednja šansa za legendarni „muscle car“ da uhvati korak sa konkurencijom, jer sve su učestalije priče da bi 2023. godina mogla biti poslednja za sportistu iz General Motorsa.

AutoRepublika

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments