1. Home
  2. Vesti
  3. Ford potvrdio nekoliko motora za novi Ranger
Ford potvrdio nekoliko motora za novi Ranger
0

Ford potvrdio nekoliko motora za novi Ranger

232
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko meseci od kada je Ford debitovao s novom generacijom modela Ranger, posle više od jedne decenije njegovog prethodnika provedene na tržištu. O tome smo detaljno pisali u jednom od ranijih izdanja koje možete da pročitate ovde. Međutim, iako bi uskoro trebalo da počne pristizati u izložbeno-prodajne salone, Ford je bio relativno nem po pitanju mehanike.

Ranije je bilo poznato da će model za američko tržište ponovo biti dostupan sa 2,3-litarskim turbobenzincem sa 300 konjskih snaga, a u međuvremenu smo videli i terensko izdanje nazvano Raptor sa 284 „konja“ u Evropi, odnosno 392 „grla“ u Americi, o čemu smo takođe ranije pisali.


Američki proizvođač vozila je konačno izašao u javnost i objavio neke detalje, doduše samo za tržište Australije, ali ne sumnjamo da će priča biti ista i u ostatku sveta. Naime, Ranger će biti dostupan sa 3,0-litarskim turbodizelom sa šest cilindara, a koji razvija 247 konjskih snaga i maksimalnih 600 Nm obrtnog momenta. Tržište „kengura“ je zapravo jedno od najvećih na svetu za pikap kamionete sa dizel motorima i Ford nudi ovaj agregat na paketima opreme nazvanim XLT, Sport i Wildtrak.

Za one kojima je to previše, američki gigant će takođe ponuditi i 2,0-litarski turbodizel od koga očekuje da će činiti većinu prodaje. Razvija 168 konjskih snaga i maksimalnih 405 Nm obrtnog momenta u baznom izdanju, odnosno 207 „grla“ i maksinalnih 500 Nm obrtnog momenta u onom koji zahteva veću cenu. Ovaj poslednji motor je inače pokretao i prethodnu generaciju Raptora u Evropi i Aziji, ali nam nije sigurno da li će takav slučaj biti i kod naslednika ili će se Ford fokusirati samo na moćnijeg turbobenzinca.

Ranije je potvrđeno i da ćemo videti desetostepeni automatski menjač kao deo standardne opreme dok još uvek čekamo da osmotrimo i manuelni sa šest stepeni prenosa. Njegova budućnost je svakako svetla na tržištima gde se takva tehnologija zahteva, posebno na Tajlandu, gde Ford prodaje više Rangera nego u bilo kojoj drugoj državi sa izuzetkom Amerike.

Kao što nam je poznato, naredna generacija modela Volkswagen Amarok će biti prepakovani Ranger, i Ford će se čak pobrinuti za proizvodnju u Južnoj Africi. Čekamo samo da vidimo da li će ga pokretati ono čuveno „TDI“ ili pak Fordov „EcoBlue“…

AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments