1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Ferrari 296 GTB (GALERIJA)
Premijera: Ferrari 296 GTB (GALERIJA)
0

Premijera: Ferrari 296 GTB (GALERIJA)

613
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrarijev novi model koristi V6 agregat u plug-in hibridnoj postavci. 

Elektrifikacija nije više neka tamo mistična reč, to je proces u kojem se nalazi kompletna automobilska industrija, pa i velikani poput Ferrarija. Novitet dolazi kao plug-in hibrid, što je pokazatelj u kom smeru će se dalje kretati Scuderia.

Dakle, 296 GTB je dobio naziv kombinujući oznaku motora (radna zapremina 2,9 litara) i GTB skraćenice (Gran Turismo Berlinetta). Ferrari navodi da je V6 agregat koji je SUS komponenta plug-in hibridnog sklopa potpuno nova pogonska jedinica. Ovaj motor razvija čak 214 „grla“ po litri radne zapremine.

Vozaču je ukupno na raspolaganju 818 ks i 740 Nm. Neverovatne brojke koje omogućavaju odlične performanse. Tako je Ferrari 296 GTB u stanju da sprint do „stotke“ obavi za svega 2,9 s, a toliko je potrebno i modelu F8 Tributo. Novi automobil može da obavi ubrzanje iz stanja mirovanja do 200 km/h za 7,3 s, dok maksimalna brzina iznosi 330 km/h.

Italijanski proizvođač se posebno potrudio da masa vozila ne bude ogromna, otuda i baterija manjeg kapaciteta od 7,45 kWh koja je montirana u pod vozila. Što se tiče plug-in hibrida i ovaj model ima mogućnost vožnje u EV režimu, mada samo kratko, jer mu je ukupan domet skromnih 25 km.

Već smo rekli da se Ferrari posebno potrudio oko mase automobila. Verovali ili ne, ali uz opcionalni paket Assetto Fiorano 296 GTB ima masu od svega 1.470 kg (bez svih tečnosti).

Kada je reč o dizajnu, italijanska marka je primenila recept koji smo već videli kod svežijih modela sa značkom „propinjućeg konja“. Naravno, i ovde je sve podređeno aerodinamičnijoj karoseriji zarad boljih performansi.

U kabini minimalizam i digitalizacija. Sve u skladu sa aktuelnim trendovima u automobilskoj industriji. Ferrari se lišio brojnih prekidača i tastera na centralnoj konzoli, ali ih zato na upravljaču ima u popriličnom broju.

Scuderia je potvrdila da će isporuke ovog modela startovati u prvom kvartalu naredne godine. Početna cena za osnovnu varijantu u Italiji iznosiće 269.000 evra, dok će varijanta sa opcionalnim paketom Assetto Fiorano stajati čak 302.000 evra…

AutoRepublika 

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments